Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αστυνομική βία στο Αμβούργο της G20; Άνοιξαν 35 έρευνες κατά ενστόλων

Αστυνομική βία στο Αμβούργο της G20; Άνοιξαν 35 έρευνες κατά ενστόλων

Ο δήμαρχος του Αμβούργου -που βρίσκεται υπό σφοδρή κριτική μετά το χάος κατά τη διάρκεια της G20- έχει επανειλημμένα αποκλείσει να σημειώθηκαν περιστατικά υπέρμετρης αστυνομικής βίας: Τώρα ωστόσο ανοίγουν έρευνες σε βάρος αστυνομικών για την στάση τους κατά τη διάρκεια τις ημέρες της Συνόδου. Οι φάκελοι φτάνουν τους 35, αριθμός που εκτιμάται ότι μπορεί να αυξηθεί.

Ο δήμαρχος του Αμβούργου -που βρίσκεται υπό σφοδρή κριτική μετά το χάος κατά τη διάρκεια της G20- έχει επανειλημμένα αποκλείσει να σημειώθηκαν περιστατικά υπέρμετρης αστυνομικής βίας: Τώρα ωστόσο ανοίγουν έρευνες σε βάρος αστυνομικών για την στάση τους κατά τη διάρκεια τις ημέρες της Συνόδου, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Οι φάκελοι φτάνουν τους 35, αριθμός που εκτιμάται ότι μπορεί να αυξηθεί. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων (27) η κατηγορία είναι πρόκληση σωματικής βλάβης.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, η αστυνομική παρουσία στην χανσεατική πόλη ήταν εκτεταμένη και οι εικόνες από τα σφοδρά επεισόδια κάθε νύχτα (πριν ακόμη ξεκινήσει η Σύνοδος αλλά και αφού είχε ολοκληρωθεί) απασχολούσαν για ημέρες τη Γερμανία.

Από νωρίς ωστόσο υπήρξαν και αναφορές για «υπερβολική αντίδραση» της αστυνομίας. Χαρακτηριστικά, αφού είχε αρχίσει να κοπάζει η συζήτηση στα μέσα της εβδομάδας, ομάδα καταστηματαρχών της περιοχής που έγιναν τα επεισόδια (όπου και βρίσκεται η διαδημότερη κατάληψη της Γερμανίας) έβγαλε ανακοίνωση στην οποία επιρρίπτουν «εντελώς δυσανάλογη» στάση της αστυνομίας.

«Ναι, βλέπαμε τζαμαρίες να σπάνε, παρκόμετρα να ξηλώνονται, ΑΤΜ να καταστρέφονται […] αλλά βλέπαμε επίσης πώς για πολλές μέρες στη σειρά γινόταν χρήση με το παραμικρό, εντελώς δυσανάλογα, αντλιών νερού» αναφέρει η ανακοίνωση, που συνεχίζει στο ίδιο πνεύμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024