Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία και Λευκός Οίκος υπερασπίζονται τον υιό Τραμπ για τα ρωσικά mail

Ρωσία και Λευκός Οίκος υπερασπίζονται τον υιό Τραμπ για τα ρωσικά mail

«Δεν υπάρχει τίποτα για διερεύνηση» στις επαφές της ρωσίδας δικηγόρου με τον υιό Τραμπ λέει το Κρεμλίνο, δηλώνοντας το ίδιο «άγνοια» για τις συνομιλίες και υποστηρίζοντας εμμέσως τον Τραμπ τον νεότερο. Ο ίδιος πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε την αθωότητα του γιου του μιλώντας για «το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην πολιτική Ιστορία».

«Δεν υπάρχει τίποτα για διερεύνηση» στις επαφές της ρωσίδας δικηγόρου με τον υιό Τραμπ λέει το Κρεμλίνο, δηλώνοντας το ίδιο «άγνοια» για τις συνομιλίες και υποστηρίζοντας εμμέσως τον Τραμπ τον νεότερο.

Ο ίδιος πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε την αθωότητα του γιου του μιλώντας (χωρίς να παραλείψει να καταφύγει σε μάλλον δραματικούς τόνους) για «το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην πολιτική Ιστορία».

Η θύελλα έχει τυλίξει τον Λευκό Οίκο επειδή, μετά και την (καθόλου οικειοθελή) δημοσίευση των mail του υιού Τραμπ, επαναφέρει την εικόνα πως η ομάδα του Τραμπ καλωσόρισε ρωσική βοήθεια για να νικήσει την Κλίντον. Στο φόντο βρίσκονται εδώ και μήνες οι σκιές για ρωσική εμπλοκή στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία.

Η εν λόγω ρωσίδα δικηγόρος, η Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, που εμφανίστηκε να προσφέρει στον υιό Τραμπ «ενοχοποιητικά στοιχεία» για την Κλίντον παρουσιάζεται στα mail του μεσάζοντα -χωρίς, φυσικά αυτό να σημαίνει ότι όντως είναι- ως «κυβερνητική ρωσίδα δικηγόρος». Τόσο η ίδια, σήμερα, όσο και η Μόσχα, το αρνούνται κατηγορηματικά.

Ο υιός Τραμπ έβγαλε μόνος του τα mail στο Twitter επειδή οι New York Times ήταν έτοιμοι να τα δημοσιεύσουν. Συμπλήρωσε πως ο πατέρας του δεν γνώριζε τίποτα για τις επαφές του με την Βεσελνίτσκαγια.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στο θέμα αναφέρθηκε και η ρωσική ηγεσία.

«Δεν υπάρχει τίποτα για να διερευνηθεί στις επαφές της Βεσελνίτσκαγια με την ομάδα του αμερικανού προέδρου» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, στην πιο σαφή του δήλωση που κινείται σε παράλληλη γραμμή με εκείνη του Τραμπ, ο οποίος θέλει να υποβαθμίσει την υπόθεση.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα για την συνάντηση της δικηγόρου με συνεργάτες του Τραμπ, δεν έχουμε καμία σχέση με τη δικηγόρο» υπογράμμισε επίσης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Ο αμερικανός πρόεδρος, είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος, «βρίσκεται υπό άνευ προηγουμένου πίεση».

Λίγο προηγουμένως είχε αναφερθεί στην υπόθεση και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Έμαθα με έκπληξη ότι μία ρωσίδα δικηγόρος και ο γιος του Τραμπ κατηγορούνται ότι συναντήθηκαν» είπε ο ρώσος ΥΠΕΞ. «Για εμένα, αυτό είναι τρελό» συμπλήρωσε.

«Τι πρόβλημα ή απειλή μπορεί να υπάρξει από το ότι ο οποιοσδήποτε μίλησε με κάποιον δικηγόρο;» αναρωτήθηκε, λέγοντας σε άλλο σημείο πως πρόκειται για απόπειρα «σοβαρών ανθρώπων να δημιουργήσουν ζήτημα εκ του μη όντος».

Από την πλευρά του Λευκού Οίκου, ο ίδιος ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον γιο του, λέγοντας πως είναι αθώος, και τον επαίνεσε για την κίνηση του να δημοσιεύσει τα mail.

«Ο γιος μου Ντόναλντ έκανε χθες καλή δουλειά» έγραψε την Τετάρτη. «Ήταν ανοικτός, διαφανής και αθώος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην πολιτική Ιστορία. Λυπηρό!» έγραφε το tweet του προέδρου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024