Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο πατέρας δεν γνώριζε για τη συνάντηση με τη δικηγόρο, λέει ο υιός Τραμπ

Ο πατέρας δεν γνώριζε για τη συνάντηση με τη δικηγόρο, λέει ο υιός Τραμπ

Άνευ ουσίας χαρακτηρίζει ο υιός Τραμπ τη συνάντηση με τη δικηγόρο, Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου 2016 και έφερε στο φως δημοσίευμα των New York Times. Ο Τραμπ Τζούνιορ υποστηρίζει ότι δεν είπε τίποτε στον πατέρα του σχετικά, καθώς δεν το έκρινε σκόπιμο.

Άνευ ουσίας χαρακτηρίζει ο υιός του Αμερικανού προέδρου τη συνάντηση με τη Ρωσίδα δικηγόρο, Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου 2016 και έφερε στο φως δημοσίευμα των New York Times. Ο υιός Τραμπ υποστηρίζει ότι δεν είπε τίποτε στον πατέρα του σχετικά, καθώς δεν το έκρινε σκόπιμο.

Η εν λόγω συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου 2016, στον Πύργο του Τραμπ στη Νέα Υόρκη, αναζωπύρωσε τα σενάρια για ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, λέγεται ότι η δικηγόρος θα έδινε στον Τραμπ Τζούνιορ πληροφορίες «καταστροφικές» για τη Χίλαρι Κλίντον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι δεν ήταν ενήμερος για το γεγονός, κάτι που επιβεβαιώνει και ο γιος του.

«Ήταν άνευ ουσίας η συνάντηση, δεν υπήρχε κάτι να πω», δήλωσε ο ίδιος, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι θα μπορούσε να το έχει χειριστεί διαφορετικά.

Οι αμερικανικές αρχές ερευνούν την ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές, «σκιά» που πλανάται πάνω από τον Ντόναλντ Τραμπ, από τότε που εκλέχθηκε.

«Δεν θα το θυμόμουν καν αυτό, εάν δεν αρχίζατε να το σκαλίζετε. Ήταν πραγματικά συνάντηση 20 λεπτών, που ήταν και χάσιμο χρόνου» εξήγησε ο υιός Τραμπ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να έχει χειριστεί την κατάσταση λίγο διαφορετικά, υπερασπιζόμενος πάντα τις πράξεις του.

«Όλο αυτό συνέβη πριν τη ‘ρωσική εμμονή’ και πριν ο Τύπος δώσει αυτές τις διαστάσεις στο θέμα» υπογράμμισε, ενώ τόνισε ότι για εκείνον η συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της έρευνας για τον πολιτικό αντίπαλο.

Όμως, τελικά δεν ειπώθηκε τίποτα ουσιώδες και μάλιστα, η Κλίντον δεν ήταν καν στο επίκεντρο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τραμπ τζούνιορ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο ίδιος δημοσιοποίησε μέσω Twitter τέσσερις σελίδες με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τα οποία προετοίμαζε τη συνάντησή του, τον Ιούνιο του 2016, με τη Ρωσίδα δικηγόρο.

«Κάποιος μου έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεν μπορώ να ελέγξω όσα μου στέλνουν. Το διαβάζω, απαντώ ανάλογα με το αν υπάρχει κάτι χρήσιμο.»

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον μεγαλύτερο γιο του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ως «άνθρωπο υψηλής ποιότητας» και εξήρε τη διαφάνεια με την οποία ενήργησε στην υπόθεση αυτή.

Η Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, με τη σειρά της, αρνείται ότι είχε στην κατοχή της επιζήμιες πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν συνδέεται με το Κρεμλίνο.

Ο Άνταμ Σιφ, ανώτατο στέλεχος των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Πληροφοριών του Κογκρέσου, έχει άλλη άποψη: είπε ότι αναμένει από τον υιό Τραμπ, αλλά και από όλους όσοι ενεπλάκησαν στη συνάντηση να καταθέσουν στα μέλη της Επιτροπής.

Επιμέλεια: Μαρία Πετροπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024