Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Όλοι το κάνουν» λέει ο υιός Τραμπ για τη συνάντηση με τη δικηγόρο

«Όλοι το κάνουν» λέει ο υιός Τραμπ για τη συνάντηση με τη δικηγόρο

«Προφανώς είμαι το μόνο άτομο που κατά τη διάρκεια καμπάνιας, πραγματοποιεί συνάντηση για να ακούσει πληροφορίες για έναν αντίπαλο» λέει σαρκαστικά ο υιός Τραμπ στο Twitter, με σκοπό να υπερασπιστεί τον εαυτό του, μετά την «καταιγίδα» του δημοσιεύματος και την αποκάλυψη της συνάντησής του με δικηγόρο.

«Προφανώς είμαι το μόνο άτομο που κατά τη διάρκεια καμπάνιας, πραγματοποιεί συνάντηση για να ακούσει πληροφορίες για έναν αντίπαλο» λέει σαρκαστικά ο υιός Τραμπ στο Τwitter, με σκοπό να υπερασπιστεί τον εαυτό του, μετά την «καταιγίδα» του δημοσιεύματος των New York Times και την αποκάλυψη της συνάντησής του με ρωσίδα δικηγόρο λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές.

Τη συνάντηση του γιου του Ντόναλντ Τραμπ και της ρωσίδας δικηγόρου Ναταλία Βεσελνίτσκαγια λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές, έφερε πρόσφατα στην επιφάνεια δημοσίευμα των New York Times.

Παρόντες ήταν ο γαμπρός του προέδρου των ΗΠΑ, Τζάρεντ Κούσνερ και ο τότε επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ.

Επόμενο δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι σκοπός της συνάντησης ήταν η εκμαίευση «καταστροφικών» πληροφοριών για τη Χίλαρι Κλίντον και τους Δημοκρατικούς.

Ο υιός Τραμπ είπε ότι ναι μεν βρέθηκε με τη ρωσίδα δικηγόρο, ωστόσο, δεν πήρε καμία «χρήσιμη» πληροφορία, και μάλιστα, το θέμα της συνάντησης ήταν σχετικό με ρωσικό πρόγραμμα υιοθεσίας, που έχει πλέον καταργηθεί.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να προστεθεί στις έρευνες των αμερικανικών υπηρεσιών σχετικά με τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.

«Όλοι το κάνουν» φαίνεται να λέει ο Τραμπ Τζούνιορ, με σκοπό να υπερασπιστεί τον εαυτό του και αφού οι επακόλουθες αποκαλύψεις υποσκίασαν τις αρχικές του δηλώσεις.

«Προφανώς είμαι το μόνο άτομο, που κατά τη διάρκεια προεκλογικής καμπάνιας, πραγματοποιεί συνάντηση για να ακούσει πληροφορίες για έναν αντίπαλο» λέει ο ίδιος σε ανάρτησή του με σαρκαστικό ύφος στο Τwitter. «Έπρεπε να ακούσω τις πληροφορίες».

Όπως λέει το BBC, υπάρχει μια τακτική, συνήθης σε κάθε καμπάνια. Λέγεται «έρευνα του πολιτικού αντιπάλου» και πρόκειται ουσιαστικά για την εξονυχιστική έρευνα που πραγματοποιεί ομάδα του κάθε υποψηφίου, με σκοπό να εντοπιστεί κάθε μη γοητευτική πληροφορία για τον αντίπαλο.

Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, έχει αρκετή «λάσπη», και αυτές οι ομάδες έρευνας κρατούν μια αρκετά μεγάλη απόσταση από τα υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ντροπιαστική κατάληξη. Βέβαια, στην περίπτωση του υιού Τραμπ δεν υπήρξε τέτοιος διαχωρισμός, αποφαίνεται το βρετανικό δίκτυο.

Όπως επισημαίνει ο ρεπουμπλικάνος ειδικός σε ζητήματα προεκλογικής καμπάνιας, Έβαν Σίγκριντ, ακόμη και για μια καμπάνια τόσο αντισυμβατική όσο αυτή του Τραμπ, το γεγονός ότι υποψήφιος μιλά σε πηγές με αβέβαιο υπόβαθρο, δεν είναι απλά «χαζό», είναι βασική απόκλιση από την κλασική διαδικασία.

Παράλληλα, ο ρεπουμπλικάνος Στιούαρτ Στίβενς, συγκρίνει το γεγονός της συνάντησης υιού Τραμπ με τη ρωσίδα δικηγόρο, με το επεισόδιο που έλαβε χώρα το 2000, κατά τη διάρκεια του εκλογικού αγώνα ανάμεσα στον Αλ Γκορ και στον Τζορτζ Ο. Μπους.

«Όταν στην ομάδα του Γκορ εστάλη το βιβλίο με τα πρακτικά συζήτησης που αφορούσαν τον Μπους, κάλεσαν το FBI. Όταν ξένα συμφέροντα σου προσφέρουν τέτοιες πληροφορίες, καλείς το FBI.»

Η ομάδα Τραμπ, ωστόσο, δεν το έκανε αυτό, επισημαίνει το BBC. Αντιθέτως, πραγματοποίησε τη συνάντηση.

Μένει να φανεί ποιο θα είναι το αντίκτυπο όλων αυτών για την πολιτική ατζέντα του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος και υποστηρίζει ότι δεν είχε καμιά ανάμειξη, ούτε γνώση της συνάντησης του γιου του με τη ρωσίδα δικηγόρο.

Επιμέλεια: Μαρία Πετροπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024