Νέες αναφορές πως «πέθανε» ο αρχηγός της ISIS – Δεν επιβεβαιώνει το Πεντάγωνο
Επανέρχονται ισχυρισμοί που θέλουν να έχει σκοτωθεί ο αρχηγός της ISIS, ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι: Η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων υποστηρίζει πως έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία ενώ προηγουμένως ιρακινό κανάλι ισχυρίστηκε πως μαχητές της οργάνωσης είχαν μιλήσει για τον θάνατο του Μπαγκντάντι. Το Πεντάγωνο ωστόσο στη συνέχεια τόνισε πως δεν έχει πληροφορίες που να το επιβεβαιώνουν.
Επανέρχονται ισχυρισμοί που θέλουν να έχει σκοτωθεί ο αρχηγός της ISIS, ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι: Η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων υποστηρίζει πως έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία ενώ προηγουμένως ιρακινό κανάλι ισχυρίστηκε πως μαχητές της οργάνωσης είχαν μιλήσει για τον θάνατο του Μπαγκντάντι.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο όμως, μετά και την αναφορά του Συριακού Παρατηρητηρίου, υπογράμμισε πως «δεν έχει πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τις αναφορές για θάνατο του αρχηγού της ISIS».
Ο ισχυρισμός ότι ο αρχηγός της ISIS είχε σκοτωθεί πρόσφατα σε πλήγμα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα -αρκετές φορές στο παρελθόν έχει διατυπωθεί ανάλογος ισχυρισμός. H Mόσχα είχε κάνει τον Ιούνιο λόγο για «ενδεχόμενο» θάνατο του Μπαγκντάντι στο τέλος Μαΐου.
Αρκετές φορές στο παρελθόν έχει διατυπωθεί ο ισχυρισμός πως ο υποτιθέμενος χαλίφης ήταν νεκρός ή σοβαρά τραυματισμένος, αλλά μέχρι στιγμής ποτέ δεν είχε σταθεί δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
Την Τρίτη, το ιρακινό κανάλι Al Sumaria TV μετέδωσε, σύμφωνα με τα όσα λέει το ρωσικό πρακτορείο Tass, πως «πηγή» στην περιφέρεια της Νινευή ανέφερε πως μέλη της ISIS επιβεβαίωσαν το θάνατό του και εξέδωσαν σύντομη σχετική ανακοίνωση.
Προηγουμένως, συριακά ΜΜΕ είχε δώσει στη δημοσιότητα εικόνες που υποτίθεται ότι επιβεβαίωναν το θάνατο του αρχηγού της ISIS.
Όσον αφορά τον ισχυρισμό από την πλευρά του Παρατηρίου, ο αρχηγός του Ραμί Αμπντουλραχμάν επικαλέστηκε, μιλώντας στο Reuters, «επιβεβαιωμένες πληροφορίες από αρχηγικά στελέχη της ISIS, μεταξύ άλλων και στα ανατολικά του Ντέιρ αλ Ζορ».
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από άλλη πλευρά, ούτε από ιρακινούς ή κούρδους αξιωματούχους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442