Με αντίποινα απειλεί η Ρωσία τις ΗΠΑ για την «εκκρεμή» διπλωματική κρίση
Η Μόσχα δηλώνει «εξοργισμένη» για το ότι η Ουάσινγκτον «ακόμη δεν έχει επιλύσει» την κόντρα του Δεκεμβρίου γύρω από τη ρωσική διπλωματική αποστολή στις ΗΠΑ, ενώ ακόμη ο Μπαράκ Ομπάμα βρσικόταν στο Λευκό Οίκο. Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών απείλησε με αντίποινα, αποφεύγοντας να γίνει πιο συγκεκριμένος.
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απείλησε με αντίποινα, αποφεύγοντας να γίνει πιο συγκεκριμένος.
Μιλώντας την Τρίτη, ο Λαβρόφ ανέφερε πως «είναι απλώς ντροπιαστικό που οι ΗΠΑ έχουν αφήσει αυτήν την υπόθεση να αιωρείται».
Ο τότε απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, συνέχισε ο Λαβρόφ, «είχε προσπαθήσει να δηλητηριάσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις».
Ο ρώσος ΥΠΕΞ είπε πως η Μόσχα εξετάζει αντίποινα, αλλά αρνήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος λέγοντας πως δεν θα συζητήσει δημόσια τους σχεδιασμούς.