
Όταν 80 άγνωστοι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για παιδιά που πνίγονταν
Κάποιες φορές, όντως μπορεί κανείς να βασιστεί στην καλοσύνη των ξένων: Σε παραλία της Φλόριντα, μία μητέρα συνειδητοποίησε όταν βγήκε από το νερό πως οι γιοι της είχαν μείνει στα ανοικτά και φώναζαν για βοήθεια. Κολύμπησε να τους βοηθήσει αλλά από το ρεύμα παρασύρθηκε κι εκείνη και αποκλείστηκε. Η έκβαση θα ήταν μάλλον μοιραία, αν δεν είχε επέμβει μία άγνωστη λουόμενη...
Κάποιες φορές, όντως μπορεί κανείς να βασιστεί στην καλοσύνη των ξένων: Σε παραλία της Φλόριντα, μία μητέρα συνειδητοποίησε όταν βγήκε από το νερό πως οι γιοι της είχαν μείνει στα ανοικτά και φώναζαν για βοήθεια. Κολύμπησε να τους βοηθήσει αλλά από το ρεύμα παρασύρθηκε κι εκείνη και αποκλείστηκε.
Η έκβαση θα ήταν μάλλον μοιραία, αν δεν είχε επέμβει μία άγνωστη λουόμενη που κινητοποίησε τους υπόλοιπους…
Το περιστατικό, όπως μεταδίδει το Associated Press, σημειώθηκε στην παραλία Πάναμα Σίτι της Φλόριντα. Η Ρομπέρτα Έρσρεϊ άκουσε τους δύο γιους να φωνάζουν για βοήθεια σε απόσταση από την ακτή και προσπάθησε να τους φτάσει, αλλά το ρεύμα την απέκλεισε κι εκείνη -όπως και άλλα πέντε μέλη της οικογένειάς τους, που έκαναν στη συνέχεια το ίδιο.
Πίσω στην παραλία όπως, η Τζέσικα Σίμονς είδε άκουσε τις φωνές και είδε τους υπόλοιπους λουόμενους να στρέφουν το βλέμμα τους στη θάλασσα.
«Στην αρχή νόμιζα ότι είχε έρθει καρχαρίας» είπε, μέχρι να καταλάβει τι συνέβαινε. «Και τότε είπα, “σήμερα δεν θα πεθάνουν, θα τους βγάλουμε”».
Η Σίμονς πήρε μία σανίδα που είχε μαζί της και βούτηξε στο νερό. Ακολούθησε ο άντρας της, ο οποίος και παρότρυνε τους υπόλοιπους να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα.
Συνολικά, γράφει η τοπική Νorthwest Flοrida Daily Νews, 80 άνθρωποι σχημάτισαν την αλυσίδα -όσοι δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν, έμειναν στα ρηχά- η οποία τελικά έγινε το σχοινί που έβγαλε ξανά τους αποκλεισμένους στην παραλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: Σε βαρύ κλίμα το 40ήμερο μνημόσυνο για τη 19χρονη Μυρτώ – Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα της
- Γαλλία: Δέκα νέα φερόμενα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν εμφανίστηκαν σε νέα έρευνα
- Ροντινέι: «Ο Ολυμπιακός θα γυρίσει πιο δυνατός – Είμαστε και πάντα θα είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα»
- Ryanair: Τα σχέδιά της για το σενάριο του «Αρμαγεδδώνα»
- Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Κέντρα Ημέρας στη Θεσσαλία
- Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ κατέλαβε σκάφος που κατευθύνεται στη Γάζα
