Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Προστασία από την ηχητική παρακολούθηση στα προϊόντα της Kaspersky

Προστασία από την ηχητική παρακολούθηση στα προϊόντα της Kaspersky

Η Kaspersky Lab κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μία μέθοδο για την αντιμετώπιση της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα δεδομένα μικροφώνου σε συσκευές Windows με σκοπό να συμβάλλει στην προστασία των καταναλωτών από την απειλή της ηχητικής παρακολούθησης.

Η Kaspersky Lab κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μία μέθοδο για την αντιμετώπιση της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα δεδομένα μικροφώνου σε συσκευές Windows με σκοπό να συμβάλλει στην προστασία των καταναλωτών από την απειλή της ηχητικής παρακολούθησης.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται στις λύσεις Kaspersky Internet Security και Kaspersky Total Security, και είναι οι μοναδικές στην αγορά που παρέχουν ολοκληρωμένες τεχνολογίες για την προστασία των μικροφώνων από κακόβουλη πρόσβαση, επισημαίνει η Kaspersky.

Για τον έλεγχο της πρόσβασης στα ηχητικά δεδομένα του καταναλωτή, είναι απαραίτητη η παρακολούθηση όλων των αιτημάτων μικροφώνου στο λειτουργικό σύστημα και το μπλοκάρισμα όλων όσων η πρόσβαση δεν είναι εξουσιοδοτημένη ή που διεξάγεται από ένα μη αξιόπιστο πρόγραμμα.

Η νέα, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία της Kaspersky Lab φιλτράρει τις εσωτερικές εντολές που στέλνει ή δέχεται από την υπηρεσία «Ήχος των Windows» και υποδεικνύει τη δημιουργία κάθε νέας ηχητικής ροής από οποιαδήποτε εφαρμογή. Μετά από αυτό, η τεχνολογία χρησιμοποιεί τη λειτουργία Ελέγχου Εφαρμογής της Kaspersky Lab, που κατηγοριοποιεί όλα τα προγράμματα ως «αξιόπιστα», «πολύ/λίγο περιορισμένα» ή «μη αξιόπιστα», βασιζόμενη στη φήμη, το περιεχόμενο και τον κατασκευαστή. Αν εντοπίσει ένα «μη αξιόπιστο» ή «πολύ/λίγο περιορισμένο» πρόγραμμα που προσπαθεί να προσβάλει το μικρόφωνο, η αίτηση αυτομάτως εμποδίζεται.

«Η προστασία του καταναλωτή είναι σημαντική για εμάς και για αυτό δημιουργούμε τεχνολογίες για να κρατήσουμε την ψηφιακή ζωή των πελατών μας ασφαλή από κακόβουλη πρόσβαση», σχολίασε ο Alexander Kalinin, senior security researcher της Kaspersky Lab. Και συνέχισε: «Όταν πρόκειται για την προστασία του ήχου, η κύρια πρόκληση ήταν η ύπαρξη ενός συστήματος πολυπλεξίας (multiplexing system) ηχητικής ροής στα Windows, το οποίο επέτρεπε σε διάφορες εφαρμογές να ηχογραφούν ήχους ταυτόχρονα. Όμως, αυτό το πρόβλημα λύθηκε εύκολα με τη βοήθεια της πλούσιας υποδομής μας στον kernel-driver, που συμπεριλαμβάνει έναν μηχανισμό για τον έλεγχο εντολών μεταξύ των υπηρεσιών των Windows».

Η ασφάλεια ήχου είναι μέρος της λειτουργίας Privacy Protection που συμπεριλαμβάνεται στις λύσεις οικιακής ασφάλειας της Kaspersky Lab. Περιλαμβάνει επίσης και τη λειτουργία Webcam Protection, που προειδοποιεί χρήστες για την πρόσβαση στην ενσωματωμένη ή συνδεδεμένη webcam και το Private Browsing, το οποίο εμποδίζει οποιαδήποτε απόπειρα λήψης δεδομένων των χρηστών μέσα από τον web browser. Και οι δύο λειτουργίες προσφέρονται και για Mac και για PC.

Η Kaspersky Lab αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 580 κατοχυρωμένες πατέντες στην Αμερική, τη Ρωσία, την Ευρώπη και την Κίνα.

tech.in.gr

inSports

Φοβερός Εμμανουήλ Καραλής και 5,82 μ. στο Fly Athens

Ακόμη ένας σπουδαίος αγώνας από τον Εμμανουήλ Καραλή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024