Εικόνες πρωτοφανούς καταστροφής στο Αμβούργο της G20
Η αστυνομία στο Αμβούργο κατάφερε να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο νωρίς το πρωί του Σαββάτου, έπειτα από μία ημέρα συγκρούσεων με διαδηλωτές. Οι τελευταίοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα και φορτηγά, έσπασαν τζάμια τραπεζών, λεηλάτησαν καταστήματα και έριξαν κομμάτια από πλάκες του πεζοδρομίου εναντίον των αστυνομικών.
Η αστυνομία στο Αμβούργο κατάφερε να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο νωρίς το πρωί του Σαββάτου, έπειτα από μία ημέρα με συνεχείς συγκρούσεις με διαδηλωτές.
Βαριά οπλισμένοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας επενέβησαν, αφού οι διαδηλωτές πέρασαν μεγάλο μέρος της χθεσινής ημέρας στους δρόμους βάζοντας φωτιές, στήνοντας οδοφράγματα και λεηλατώντας.
Μόλις ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των ηγετών της G20, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα σημεία που είχαν οχυρωθεί οι τελευταίοι διαδηλωτές στη συνοικία Σαντσενφίρτελ.
Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν αυτοκίνητα και φορτηγά, έσπασαν τζάμια τραπεζών, λεηλάτησαν καταστήματα και έριξαν κομμάτια από τις πλάκες του πεζοδρομίου, αλλά και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.
Περίπου 197 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί έπειτα από δύο ημέρες συγκρούσεων με τους διαδηλωτές, ενώ χθες η αστυνομία έκανε δεκάδες προσαγωγές και προχώρησε σε 19 συλλήψεις.
Οι συμμετέχοντες στη G20 δήλωσαν ότι δεν είχαν δει ποτέ ως τώρα διαδηλωτές τόσο κοντά στον χώρο που διεξάγονταν οι εργασίες, αν και τελικά δεν κατάφεραν να τις εμποδίσουν.
«Κατανοώ απολύτως τις ειρηνικές διαδηλώσεις, όμως οι βίαιες θέτουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο» τόνισε η Μέρκελ.
Όταν οι ηγέτες της G20 συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν μια συναυλία με έργα του Μπετόβεν στο συναυλιακό κέντρο Έλμπφιλαρμονί στη μία όχθη του ποταμού Έλβα, οι διαδηλωτές από την απέναντι όχθη έβαλαν δυνατά στα μεγάφωνα Τζίμι Χέντριξ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η… ταυτότητα του Μουντιάλ 2026: Η προσπέραση της Αγγλίας και ο τελικός χωρίς Μέσι!
- Αιματηρές συγκρούσεις ξέσπασαν σε φυλακή της Σρι Λάνκα – Τουλάχιστον 25 νεκροί
- Εγκαίνια του νέου Διατηρητέου Σχολικού Κτιρίου «Συγγρού» στη Μεθώνη
- Έρος Ραμαζότι: Πάντρεψε την κόρη του Αουρόρα – Οι συγκινητικές στιγμές του γάμου
- Η ανάρτηση του Χάαλαντ για τον θρίαμβο επί της Βραζιλίας και για τα γκολ (vid)
- Θα δώσει ο Τραμπ F-35 στον Ερντογάν; Η κριτική εντός ΗΠΑ ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ


