Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποφυλακίστηκε ο επικριτής του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι

Αποφυλακίστηκε ο επικριτής του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι

Ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, που ηγείται του «Μετώπου κατά της Διαφθοράς», αφέθηκε ελεύθερος το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από κράτηση 25 ημερών, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του, Κίρα Γιαρμούς. Την Τετάρτη η αστυνομία είχε κάνει έφοδο στα κεντρικά γραφεία του «Μετώπου κατά της Διαφθοράς

Ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, που ηγείται του «Μετώπου κατά της Διαφθοράς», αφέθηκε ελεύθερος το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από κράτηση 25 ημερών, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του, Κίρα Γιαρμούς.

Ο Ναβάλνι είχε καταδικαστεί επειδή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παραβίασε την νομοθεσία που αφορά την διεξαγωγή συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων.

Το Δικαστήριο Σιμόνοφσκι της Μόσχας του είχε επιβάλει τότε την ποινή των 30 ημερών αναγκαστικής κράτησης, αλλά στις 16 Ιουνίου το αρμόδιο Δικαστήριο της Μόσχας μείωσε την ποινή του σε 25 ημέρες κράτησης.

Το πρωί της Παρασκευής, δημοσιογράφοι και υποστηρικτές του τον περίμεναν να βγει από ένα συγκεκριμένο κέντρο κράτησης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος από άλλο κέντρο κράτησης στο οποίο είχε μεταφερθεί νωρίτερα.

Οι υποστηρικτές του, πάντως, ετοιμάζουν διάφορες εκδηλώσεις, ενδεχομένως και για το Σάββατο, μεταξύ των οποίων θα είναι και η διανομή της πρώτης προεκλογικής εφημερίδας του Ναβάλνι.

Την Τετάρτη η αστυνομία είχε πραγματοποιήσει έρευνες στα κεντρικά γραφεία του «Μετώπου κατά της Διαφθοράς» και σε χώρους όπου ήσαν συγκεντρωμένοι ακτιβιστές του «Μετώπου» και κατάσχεσαν όλο το προεκλογικό υλικό.

Το βράδυ της 11ης Ιουνίου ο Ναβάλνι, ενώ οι αρχές του είχαν επιτρέψει να πραγματοποιήσει την συγκέντρωση των οπαδών στην λεωφόρο του Ακαδημαϊκού Σάχαροφ, ο Ναβάλνι την ακύρωσε και κάλεσε τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν στην κεντρική οδό Τβερσκάγια, όπου την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την Ημέρα της Ρωσίας που έχει ορισθεί ως ημέρα αργίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024