Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρουσία Γκουτέρες συνεχίζεται η Διάσκεψη για το Κυπριακό

Παρουσία Γκουτέρες συνεχίζεται η Διάσκεψη για το Κυπριακό

Παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ξεκίνησε η ένατη ημέρα της Διάσκεψης για την Κύπρο, στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας. Ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Μαρκ Πενς, ενώ ο κ. Γκουτέρες θα έχει χωριστές συναντήσεις με κάθε πλευρά για να συζητήσει τι έχει γίνει μέχρι τώρα.

Παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ξεκίνησε η ένατη ημέρα της Διάσκεψης για την Κύπρο, στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Πρώτος στο χώρο όπου διεξάγεται η διάσκεψη έφτασε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ακολούθησε η άφιξη του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Ακολούθως προσήλθαν ο κ. Γκουτέρες, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη συνέχεια ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας αρμόδιος για θέματα Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν, όλοι χωρίς να προβούν σε δηλώσεις.

Μόνη εξαίρεση αποτέλεσε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία τόνισε ότι η ΕΕ είναι παρούσα για να υποστηρίξει πλήρως τη διαδικασία και ανέφερε ότι έφτασε στο Κραν Μοντανά προκειμένου να στηρίξει το έργο του ΟΗΕ, του γενικού γραμματέα και του ειδικού συμβούλου του.

«Είδα ότι υπάρχει πολιτική θέληση» επισήμανε η κ. Μογκερίνι, ενώ ερωτηθείσα από δημοσιογράφους αν είναι αισιόδοξη, απάντησε «είμαι πάντοτε αισιόδοξη».

Σύμφωνα με Το Βήμα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Μαρκ Πενς στις 15:30 ώρα Ελλάδας.

Στη σημερινή διάσκεψη ο Αντόνιο Γκουτέρες σημείωσε ότι δεν δικεδικεί επιπλέον ρόλο και ότι αν υπάρξει συμφωνία επί του πλαισίου που έθεσε, ίσως υπάρξει ευκαιρία για λύση μέσω περαιτέρω διαπραγμάτευσης. Ουσιασικά μιλά για ένα είδος ενδιάμεσης συμφωνίας.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες θα συναντηθεί χωριστά με κάθε πλευρά για να συζητήσει τι έχει γίνει μέχρι τώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024