Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
G20 στο Αμβούργο: Η πλέον συγκρουσιακή Σύνοδος από το 2008

G20 στο Αμβούργο: Η πλέον συγκρουσιακή Σύνοδος από το 2008

Η σύνοδος της G20 που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στο Αμβούργο αναμένεται να είναι μια από τις πιο συγκρουσιακές από την ίδρυση του φόρουμ αυτού το 2008. Ο βασικός λόγος ακούει στο όνομα Ντόναλντ Τραμπ.

Η σύνοδος της G20 που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στο Αμβούργο αναμένεται να είναι μια από τις πιο συγκρουσιακές από την ίδρυση του φόρουμ αυτού το 2008.

Διμερείς εντάσεις

Η συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τραμπ και του Κινέζου ομόλογού του Σι Τζίνπινγκ αναμένεται να είναι δύσκολη μετά την εκτόξευση του πρώτου διηπειρωτικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Το Πεκίνο, σύμμαχος της Πιονγιάνγκ, κατήγγειλε τη Δευτέρα την εμφάνιση «αρνητικών παραγόντων» στις σχέσεις του με τις ΗΠΑ, μετά τον διάπλου ενός αμερικανικού πολεμικού πλοίου από τη Θάλασσα της Κίνας.

Στο Αμβούργο θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνάντηση του Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, με στόχο να εξομαλυνθούν οι σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας, που δοκιμάζονται από την κρίση στην Ουκρανία, τον πόλεμο στη Συρία και τις κατηγορίες περί ρωσικής παρέμβασης στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ.

Τέλος οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας δεν έχουν σταματήσει να επιδεινώνονται μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016.

Κλιματική αλλαγή

Η καγκελάριος Μέρκελ δε κρύβει την απαισιοδοξία της για την πιθανότητα οι ηγέτες της G20 να καταλήξουν σε μια κοινή θέση για το Κλίμα, κυρίως μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού.

Παγκόσμιο εμπόριο

Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει διαφορετικές απόψεις για το θέμα αυτό, αποδεχόμενη τελικά μια φράση για τη δέσμευση στο ελεύθερο εμπόριο κατά τη σύνοδο της G7 στην Ταρομίνα της Ιταλίας.

Όμως στη διάρκεια της Συνόδου του ΟΟΣΑ στο Παρίσι οι ΗΠΑ είχαν εμφανιστεί λιγότερο συμφιλιωτικές, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει σταματήσει να επικρίνει το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο είναι υπερβολικό.

Διαδηλώσεις

Οι διοργανωτές αναμένουν περισσότερους από 100.000 διαδηλωτές και φοβούνται ότι θα σημειωθούν συγκρούσεις εξαιτίας κυρίως της παρουσίας 7.000 με 8.000 ακροαριστερών.

Περίπου 20.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο Αμβούργο για την ασφάλεια της συνόδου. Οι διαδηλωτές απείλησαν τη Δευτέρα να κατασκηνώσουν σε πάρκα και πλατείες της πόλης, αν η αστυνομία δεν τους επιτρέψει να περάσουν τη νύχτα σε ένα πάρκο που έχουν επιλέξει ως βάση τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024