Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο ΣΔΙΤ Απορριμμάτων εγκαινιάστηκε στην Κοζάνη

Το πρώτο ΣΔΙΤ Απορριμμάτων εγκαινιάστηκε στην Κοζάνη

Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων – δυναμικότητας 120.000 τόνων ετησίως, Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, 10 Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων καθώς και Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης - Εκπαίδευσης περιλαμβάνει το πρώτο ΣΔΙΤ Απορριμμάτων.

Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων – δυναμικότητας 120.000 τόνων ετησίως, Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, 10 Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων καθώς και Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης – Εκπαίδευσης περιλαμβάνει το πρώτο ΣΔΙΤ Απορριμμάτων.

Τα εγκαίνια της πρώτης στην Ελλάδα ολοκληρωμένης μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων έγιναν την Τετάρτη στη Κοζάνη.

Η άδεια κατασκευής και λειτουργίας του για 25 έτη εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2015 από το υπουργείο Οικονομίας, ενώ η σύμβαση υπεγράφη τον Ιούνιο τού ίδιου έτους.

Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 49 εκατομμύρια ευρώ. Τα 17 εκατομμύρια προήλθαν από ιδιωτικά κεφάλαια, τα 6 εκατομμύρια από δάνειο που χορήγησε η Εθνική Τράπεζα και τα 26 εκατομμύρια ευρω από χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

« Δεν υπάρχει γενικός κανόνας για τη μέθοδο ή το χρηματοδοτικό εργαλείο που υιοθετούμε αλλά το επιλέγουμε ανά περίπτωση, με μόνη προϋπόθεση τη διασφάλιση ευρύτερης συναίνεσης μεταξύ των ευρύτερων φορέων της τοπικής κοινωνίας », επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. « Το έργο έτυχε της αποδοχής όλων των δήμων που συναπαρτίζουν τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δυτικής Μακεδονίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024