Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο μικροσκόπιο και των Τούρκων το ύποπτο πλοίο

Στο μικροσκόπιο και των Τούρκων το ύποπτο πλοίο

Στο στόχαστρο και των Τούρκων είχε μπει επανειλημμένως το ύποπτο για ναρκωτικά φορτηγό πλοίο «ΑCT», σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Cumhuriyet». Όπως αναφέρει η εφημερίδα το πλοίο - που δέχτηκε προειδοποιητικά πυρά από σκάφος του Λιμενικού μετά την άρνηση του πλοιάρχου του να σταματήσει για έλεγχο ανοιχτά της Ρόδου - ανήκει σε συγγενή στελέχους του AKP, του κυβερνώντος κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και έχει ελεγχθεί επανειλημμένως από την τουρκική ακτοφυλακή.

Στο στόχαστρο και των Τούρκων είχε μπει επανειλημμένως το ύποπτο για ναρκωτικά φορτηγό πλοίο «ΑCT», σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Cumhuriyet».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το πλοίο – που δέχτηκε προειδοποιητικά πυρά από σκάφος του Λιμενικού μετά την άρνηση του πλοιάρχου του να σταματήσει για έλεγχο ανοιχτά της Ρόδου – ανήκει σε συγγενή στελέχους του AKP, του κυβερνώντος κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και έχει ελεγχθεί επανειλημμένως από την τουρκική ακτοφυλακή, σύμφωνα με Τα Νέα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο καπετάνιος του, Χαλούκ Σάμι Καλκαβάν εμπλέκεται και σε άλλα ύποπτα περιστατικά με πλοία της εταιρείας. Για παράδειγμα, τον Μάρτιο του 2010 ήταν καπετάνιος σε πλοίο που ταξίδευε μαζί με το «Mavi Marmara» με προορισμό τη Γάζα και συνελήφθη από τις ισραηλινές Αρχές.

Και πιο πρόσφατα, το 2013 σε άλλο πλοίο, της ίδιας όμως εταιρείας, που πήγαινε από την Ουκρανία στην Υεμένη με δηλωμένο φορτίο εργαλεία κουζίνας, είχαν εντοπιστεί με 3.400 σφαίρες.

Η εν λόγω εταιρεία φαίνεται πως είχε εμπλακεί και σε υπόθεση διακίνησης ανθρώπων το 2014. Τότε το φορτηγό πλοίο της με το όνομα «Baris», το οποίο έπαθε βλάβη ανοιχτά της Κρήτης και ρυμουλκήθηκε στην Ιεράπετρα, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 595 σύρους πρόσφυγες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024