Στο μικροσκόπιο και των Τούρκων το ύποπτο πλοίο
Στο στόχαστρο και των Τούρκων είχε μπει επανειλημμένως το ύποπτο για ναρκωτικά φορτηγό πλοίο «ΑCT», σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Cumhuriyet». Όπως αναφέρει η εφημερίδα το πλοίο - που δέχτηκε προειδοποιητικά πυρά από σκάφος του Λιμενικού μετά την άρνηση του πλοιάρχου του να σταματήσει για έλεγχο ανοιχτά της Ρόδου - ανήκει σε συγγενή στελέχους του AKP, του κυβερνώντος κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και έχει ελεγχθεί επανειλημμένως από την τουρκική ακτοφυλακή.
Στο στόχαστρο και των Τούρκων είχε μπει επανειλημμένως το ύποπτο για ναρκωτικά φορτηγό πλοίο «ΑCT», σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Cumhuriyet».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα το πλοίο – που δέχτηκε προειδοποιητικά πυρά από σκάφος του Λιμενικού μετά την άρνηση του πλοιάρχου του να σταματήσει για έλεγχο ανοιχτά της Ρόδου – ανήκει σε συγγενή στελέχους του AKP, του κυβερνώντος κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και έχει ελεγχθεί επανειλημμένως από την τουρκική ακτοφυλακή, σύμφωνα με Τα Νέα.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο καπετάνιος του, Χαλούκ Σάμι Καλκαβάν εμπλέκεται και σε άλλα ύποπτα περιστατικά με πλοία της εταιρείας. Για παράδειγμα, τον Μάρτιο του 2010 ήταν καπετάνιος σε πλοίο που ταξίδευε μαζί με το «Mavi Marmara» με προορισμό τη Γάζα και συνελήφθη από τις ισραηλινές Αρχές.
Και πιο πρόσφατα, το 2013 σε άλλο πλοίο, της ίδιας όμως εταιρείας, που πήγαινε από την Ουκρανία στην Υεμένη με δηλωμένο φορτίο εργαλεία κουζίνας, είχαν εντοπιστεί με 3.400 σφαίρες.
Η εν λόγω εταιρεία φαίνεται πως είχε εμπλακεί και σε υπόθεση διακίνησης ανθρώπων το 2014. Τότε το φορτηγό πλοίο της με το όνομα «Baris», το οποίο έπαθε βλάβη ανοιχτά της Κρήτης και ρυμουλκήθηκε στην Ιεράπετρα, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 595 σύρους πρόσφυγες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
- LIVE: Μεξικό – Αγγλία
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442