Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων στη Σερβία από την Τράπεζα Πειραιώς

Πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων στη Σερβία από την Τράπεζα Πειραιώς

Σε συμφωνία για τη μεταβίβαση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων 47 τοπικών μεγάλων και μικρών/μεσαίων εταιρικών πελατών συνολικού ύψους 43 εκατ. ευρώ προχώρησε η θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς στη Σερβία, Piraeus Bank Belgrade (PBB).

Σε συμφωνία για τη μεταβίβαση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων 47 τοπικών μεγάλων και μικρών/μεσαίων εταιρικών πελατών συνολικού ύψους 43 εκατ. ευρώ, προχώρησε η θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς στη Σερβία, Piraeus Bank Belgrade (PBB).

Η πώληση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας. H οριστικοποίηση της συναλλαγής θα λάβει χώρα με την εποπτική έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Σερβίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συναλλαγή θα έχει σημαντική θετική επίπτωση στο δείκτη NPLs της PBB (υποχώρηση κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες στο 17%), ενώ επιπλέον θα καταγραφεί και αναστροφή προβλέψεων 2 εκατ. ευρώ.

Για τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, αυτή η πώληση αποτελεί συνέχεια των πωλήσεων δανειακών χαρτοφυλακίων συνολικού ύψους περίπου 0,4 δισ. ευρώ στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία τους τελευταίους 18 μήνες, την πώληση των θυγατρικών Piraeus Bank Egypt, Piraeus Bank Cyprus and Marathon Bank, καθώς και την πώληση σειράς θυγατρικών εταιρειών χρηματοδοτικής μίσθωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Η Τράπεζα Πειραιώς είναι πλήρως εστιασμένη στην ολοκλήρωση όλων των δράσεων που προβλέπονται στο σχέδιο αναδιάρθρωσής της εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος» αναφέρει η διοίκηση της τράπεζας, στην ίδια ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024