Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι γνωρίζουμε για την 7η σεζόν του Game of Thrones

Τι γνωρίζουμε για την 7η σεζόν του Game of Thrones

...

Αγγελική Στελλάκη

Η πολυαναμενόμενη έβδομη σεζόν του Game of Thrones έρχεται σε λίγες ημέρες στις οθόνες μας και οι φωτογραφίες, τα τρέιλερ, αλλά και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές και οι παραγωγοί του σόου έχουν αρχίσει σταδιακά -αλλά πολύ προσεκτικά- να αποκαλύπτουν κομμάτια του παζλ.

Τι περιμένουμε, όμως, να δούμε στην 7η σεζόν της επιτυχημένης σειράς;

Η σειρά ξεκινά στις 16 Ιουλίου

Με μερικούς μήνες καθυστέρηση έρχεται η 7η σεζόν της σειράς, καθώς τα γυρίσματα έπρεπε να πραγματοποιηθούν πιο αργά, αφού… ο χειμώνας έχει φτάσει. Η σειρά των Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ.Μπ.Βάις θα προβάλλεται από τις 16 Ιουλίου στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα από τις 17 Ιουλίου (στο Novacinema4HD).

Συνολικά θα δούμε επτά επεισόδια

Λιγότερα επεισόδια από άλλες σεζόν θα έχει ο 7ος κύκλος του Game of Thrones. Συνολικά, θα δούμε επτά -έναντι των δέκα επεισοδίων που υπήρχαν σε άλλες σεζόν-, αν και αυτά θα είναι μεγαλύτερα σε διάρκεια.

Κάποια επεισόδια θα έχουν διάρκεια ταινίας…

Το HBO έχει ανακοινώσει τους χρόνους διάρκειας των επεισοδίων, με κάποια από τα επεισόδια να έχουν σχεδόν τη διάρκεια ταινίας μεγάλου μήκους. Πρόσφατα, ο συμπαραγωγός της σειράς Ντέιβιντ Μπένιοφ είπε ότι το πρώτο επεισόδιο θα έχει διάρκεια 90 λεπτών. «Το πρώτο θα είναι το μεγαλύτερό μας επεισόδιο. Πάντα μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση όταν έβλεπα το Breaking Bad πως κατάφερναν να κάνουν κάθε επεισόδιο να έχει την ίδια διάρκεια και μάλιστα με τόση μεγάλη ακρίβεια. Εμείς είμαστε τυχεροί γιατί δεν έχουμε την ίδια πίεση. Το επεισόδιο της πρεμιέρας θα είναι περίπου 90 λεπτά και θα ακολουθήσει ένα επεισόδιο που θα είναι το μικρότερο που έχουμε κάνει ποτέ, στα 50 λεπτά».

… και θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακά

Οι δύο παραγωγοί της σειράς έχουν υποσχεθεί μια πιο εντυπωσιακή σεζόν με μεγαλύτερες μάχες και σκηνές που θα σοκάρουν ακόμα και τους πιο ψύχραιμους θαυμαστές της σειράς. Στα στοιχεία εντυπωσιασμού πρέπει, φυσικά, να αναφέρουμε και τους δράκους της Ντενέρις που έχουν μεγαλώσει. Αυτή τη φορά, κεντρικοί πρωταγωνιστές θα έχουν μεγαλύτερο χρόνο επί της οθόνης (καθώς πολλοί έχουν πεθάνει και άλλοι συναντιούνται στη διάρκεια της 7ης σεζόν).

Ώρα για πόλεμο

Όπως αποκαλύπτουν τα τρέιλερ της 7ης σεζόν, ο πόλεμος βρίσκεται προ των πυλών. «Τα πράγματα κινούνται πιο γρήγορα, καθώς στον κόσμο που ζουν αυτοί οι χαρακτήρες, ο πόλεμος που περίμεναν έχει φτάσει, οι διαμάχες έχουν χτιστεί στη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών και αυτά τα στοιχεία δίνουν μία αίσθηση επείγοντος που κάνει τα πράγματα να κινούνται πιο γρήγορα» σημείωσε ο συμπαραγωγός Βάις.

Τι περιμένουμε να δούμε

(προσοχή ακολουθούν σπόιλερ)

Στο φινάλε της 6ης σεζόν, οι θεατές μαθαίνουν την ταυτότητα της μητέρας του Τζον Σνόου που -όπως ήταν αναμενόμενο- δεν ήταν άλλη από την αδελφή του Νεντ Σταρκ. Ο Σνόου λοιπόν δεν είναι γιος του Νεντ. Και αν και τον πατέρα του δεν τον μάθαμε ακόμα, εκτιμάται ότι δεν θα αργήσουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Τζον είναι ένας Ταργκάριεν.

Μένει να απαντηθεί εάν ο Τζον Σνόου θα μάθει πρώτος την ταυτότητα του πατέρα του ή εάν την πληροφορία αυτή θα την μάθουμε μέσω του Μπραν Σταρκ, ο οποίος κινείται προς τον Νότο -όπου δεν αποκλείεται να συναντήσει και τον Σνόου.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις και στο King’s Landing. Η Σερσέι χρησιμοποίησε ένα μυστικό όπλο, το «υγρόν πυρ» κατά των αντιπάλων της (κυρίως της Σέπτας) και έγινε βασίλισσα του Γουέστερος. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το εάν και πόσο θα καταφέρει να παραμείνει εκεί.

Η ηθοποιός που την ερμηνεύει, η Λίνα Χέντεϊ, έχει δηλώσει: «Ανατρίχιασα διαβάζοντας τη φράση Τα πλοία έρχονται. Αναμένω ότι θα γίνει μια τρομερή μάχη».

Στην διάρκεια της 7ης σεζόν αναμένεται να δούμε την Ντενέρις Ταργκάριεν να φτάνει επιτέλους στη Δύση με τον τεράστιο στρατό της και τον Τίριον Λάνιστερ στο πλευρό της. Η Εμίλια Κλαρκ αποκάλυψε ότι φέτος πέρασε πολύ χρόνο στο Μπέλφαστ, το οποίο χρησιμοποιείται για γυρίσματα για σκηνές που εκτυλίσσονται στον Βορρά.

Αυτό μάλλον σημαίνει ότι η Ντενέρις θα συναντηθεί με τον Τζον Σνόου, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τι είδους σχέση θα διαμορφωθεί ανάμεσα στους δύο αγαπημένους χαρακτήρες.

Ερωτηθείσα η Εμίλια Κλαρκ για το τι θα μπορούσε να συμβεί, σημειώνει: «Δεν ξέρω. Θα μπορούσα να τον σκοτώσω. Θα μπορούσε να με σκοτώσει εκείνος. Θα μπορούσε να είναι νεκρός πριν καν συναντηθούμε. Θα μπορούσα να είμαι εγώ νεκρή πριν καν συναντηθούμε. Η Άρια θα μπορούσε να μας σκοτώσει και τους δύο! Δεν ξέρεις ποτέ! Τα πάντα είναι πιθανά. Αυτό που ξέρω είναι ότι έρχεται ο χειμώνας… και εγώ ανεβάζω τη θερμοκρασία».

Οι συντελεστές γνωρίζουν ήδη τι θα γίνει στην 8η σεζόν

Μπορεί οι θεατές να ανυπομονούν για το τι θα συμβεί στην 7η σεζόν, ωστόσο οι παραγωγοί της σειράς έχουν ήδη στο μυαλό τους τι θα δούμε στα έξι επεισόδια της 8ης σεζόν.

«Γνωρίζουμε τι συμβαίνει σε κάθε σκηνή» είπε ο Βάις στο περιοδικό Time.

Ο Ντέιβιντ Μπένιοφ δεν απέκλεισε το τέλος να είναι διαφορετικό από αυτό που έχει σκεφτεί ο συγγραφέας της σειράς βιβλίων Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν. «Ορισμένα από τα πράγματα που μάθαμε από τον Τζορτζ (όσον αφορά την εξέλιξη της ιστορίας) θα συμβούν, αλλά κάποια άλλα δεν θα συμβούν» είπε ο Μπένιοφ. «Και υπάρχουν και πράγματα που ο Τζορτζ δεν ήξερε πώς θα εξελιχθούν, επομένως θα τα μάθουμε για πρώτη φορά».

Ο χειμώνας έχει φτάσει

Το σίγουρο είναι ότι οι White Walkers (τα ζόμπι του σύμπαντος του GoT) θα έχουν κεντρική θέση στις επόμενες δύο σεζόν της σειράς.

Νέες σειρές βασισμένες στο σύμπαν του GoT ετοιμάζει το HBO

Με το τέλος της σειράς να διαφαίνεται στον ορίζοντα, το HBO αναζητά τρόπους να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη επιτυχία του Game of Thrones.

Tο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο HBO βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέων σειρών που θα αποτελούν είτε πρίκουελ, είτε σίκουελ του Game of Thrones.

Το τηλεοπτικό δίκτυο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει κλείσει συμφωνίες με τέσσερις σεναριογράφους οι οποίοι «θα εξερευνήσουν διαφορετικές χρονικές περιόδους από το ευρύ και πλούσιο σύμπαν του Ρ. Μάρτιν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024