Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώνεται το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Ολοκληρώνεται το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Με την ομιλία της Φώφης Γεννηματά ολοκληρώνονται οι εργασίες του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση, ο δρόμος του οποίου με την «Ώρα Αποφάσεων», χώρισε.

Με την ομιλία της Φώφης Γεννηματά ολοκληρώνονται οι εργασίες του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η κ. Γεννηματά αναμένεται να μιλήσει αργά το μεσημέρι. Νωρίτερα θα τοποθετηθεί ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης γνωστοποίησε μέσω Facebook ότι ανταποκρίνεται στην πρόσκληση της να παραστεί και να μιλήσει στο Συνέδριο.

Μετά από αυτό η Κίνηση «Ώρα Αποφάσεων» ανακοίνωσε ότι χωρίζουν οι δρόμοι τους με τον κ. Ραγκούση.

Τοποθετήσεις στελεχών

Ήδη, τοποθετούνται σύνεδροι ενώ αναμένεται να εγκριθούν ο οδικός χάρτης μέχρι την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς και το πρόγραμμα «Ελλάδα», με τις προτάσεις για την ανάπτυξη της χώρας μετά τα μνημόνια.

«Πρέπει να προχωρήσουμε στην επανίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης που θα εκφράσει όλους τους πολίτες. Από το προοδευτικό κέντρο, μέχρι την κεντροαριστερά και την πολιτική οικολογία. Με υπέρβαση των σημερινών κομμάτων και σχηματισμών. Μια οργανωτική μετεξέλιξη, χωρίς καμία ιδεολογική μετάλλαξη. Να δημιουργήσουμε το νέο κόμμα της Δημοκρατικής Παράταξης, που θα διεκδικήσει τη 2η θέση στις επόμενες εκλογές».

Αυτό υπογράμμισε ο Γιάννης Μανιάτης στο συνέδριο της ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι θα διεκδικεί μια νέα κοινωνική συμφωνία «με τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας που δημιουργούν θέσεις εργασίας και τους σημερινούς μη προνομιούχους

Το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πέτυχε και αυτό φαίνεται και από την προβολή και την υποδοχή που είχε από την κοινωνία, είπε ο Χρήστος Πρωτόπαπας, στην ομιλία του.

«Όταν ξεκίνησε η Φώφη Γεννηματά τη διαδικασία για το συνέδριο υπήρχαν γκρίνιες, όμως το στήριξε ο κόσμος και αποτύπωσε την εικόνα της ενότητας της παράταξης. Είμαστε πάλι εδώ όλοι μαζί και η επιτυχία του συνεδρίου μάς δίνει και πάλι το δικαίωμα στην ελπίδα», τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας.

«Έχουμε υποχρέωση να αποκαταστήσουμε μια ιστορική αδικία σε βάρος της παράταξης μας, η οποία παρά το ότι έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία το 2009-2010 και μετά, έγινε αποδιοπομπαίος τράγος» είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης.

Ο κ. Καστανίδης εξέφρασε την εκτίμηση πως αν γίνει δεκτή από το 2010 η πρόταση της εθνικής συνεννόησης θα είχε ακολουθήσει και η Ελλάδα την πορεία των άλλων χωρών που μπήκαν σε μνημόνια και βγήκαν από αυτά, ενώ η χώρα μας είναι ακόμα σε μνημόνιο.

Η Δεξιά είναι διαχρονικός αντίπαλος και η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποτελεί το «ανάχωμα» στη ΝΔ, είπε η βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η ίδια κατήγγειλε «σχέδιο Μαδουροποίησης» της ελληνικής κοινωνίας, συμπληρώνοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να επιτρέψει την υλοποίησή του.

«Η κρίση είναι μια μοναδική ευκαιρία να το πάρουμε αλλιώς» τόνισε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος, κάνοντας λόγο για μια επανάσταση, όπου κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα θα είναι μέρος ενός νέου πολιτικού αφηγήματος.

«Πρέπει να αποδομήσουμε τελείως τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να αποκαλύψουμε τη Νέα Δημοκρατία» επισήμανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος του ΚΙΔΗΣ Δημήτρης Ρέππας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρχεται, οδηγείται σε μια ήττα, που πρέπει να την κάνουμε στρατηγική, αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να τη μετατρέψουμε σε στρατηγική νίκη για τη δημοκρατική παράταξη» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024