
Βελκουλέσκου: Να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις για το χρέος
Την ανάγκη να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους για την εξειδίκευση των μέτρων ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντ. Βελκουλέσκου.
Την ανάγκη να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους για την εξειδίκευση των μέτρων ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντ. Βελκουλέσκου.
Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε την ανάκγη να εφαρμοστούν πλήρως οι μεταρρυθμίσεις που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση στο συνταξιοδοτικό και στο φορολογικό με τη μείωση του αφορολογήτου.
Όπως αναφέρε, στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί μία δυστοκία στην προώθηση και υλοποίηση των διαρθωτικών αλλαγών που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των πιστωτών της.
Η κ. Βελκουλέσκου επανέλαβε τη θέση του Ταμείου για μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο 1% του ΑΕΠ, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι είναι αναγκαίο οι παραδοχές στις οποίες θα στηριχθούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους να είναι ρεαλιστικές.
Η ίδια υποστήριξε ότι παρόλη την πρόοδο που έχει συντελεστεί τον τελευταίο χρόνο σε όλα τα μέτωπα, πρέπει να καταβληθούν περαιτέρω προσπάθειες σε ορισμένους τομείς, αναφερόντας ενδεικτικά το μέτωπο των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Σχετικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η κ. Βελκουλέσκου παραδέχθηκε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας θα ξεπεράσει το 1% μακροχρόνια, αν ληφθει, μάλιστα, υπόψη το παραγωγικό κενό των τελευταίων ετών.
Ωστόσο, όπως σημείωσε θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι επιπτώσεις που θα έχει το δημογραφικό στο μέτωπο της ανάπτυξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Καμπανάκι» ΤτΕ για την ελληνική οικονομία
- Ανακοινώθηκε από τη Φενέρμπαχτσε ο Κλάιμπερν (pic)
- Δήμος Τήνου: Πλήρης επαναλειτουργία του ΚΕΠ Πανόρμου με μόνιμο υπάλληλο
- ΣΥΡΙΖΑ: Μοναδική υποψήφια πρόεδρος της Κ.Ο. η Ρένα Δούρου – Το Σάββατο η ψηφοφορία
- Μετά την τραυματική ελληνική κρίση, εξακολουθούν οι οίκοι αξιολόγησης να επηρεάζουν τις αγορές;
- «Πού μπορείτε να σκοτώσετε τον Τραμπ» – Βίντεο του ιρανικού Fars δείχνει ευάλωτα σημεία της αυτοκινητοπομπής του



