Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από το όριο οι μετρήσεις για το όζον στην Αθήνα

Πάνω από το όριο οι μετρήσεις για το όζον στην Αθήνα

Οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού από τις καιρικές συνθήκες και λόγω των σημαντικών υπερβάσεων που παρατηρήθηκαν στις τιμές του όζοντος στην ατμόσφαιρα της Αττικής, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας. Όπως αναφέρεται στις οδηγίες, «άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον».

Οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού από τις καιρικές συνθήκες και λόγω των σημαντικών υπερβάσεων που παρατηρήθηκαν στις τιμές του όζοντος στην ατμόσφαιρα της Αττικής, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες, «άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 14:00 παρατηρήθηκαν υπερβάσεις τόσο στον σταθμό της Λυκόβρυσης με 228 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, όσο και στον σταθμό των Θρακομακεδόνων με 216 μικρογραμμάρια, ενώ το όριο συναγερμού είναι τα 240.

Σημειώνεται ωστόσο ότι αναμένεται η μείωση των τιμών όζοντος αργά το απόγευμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024