Δίμηνη φυλάκιση σε 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ για πλαστές άδειες αιμοδοσίας
Δύο μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επιβλήθηκε, την Τρίτη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης σε 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου. Το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό έκρινε ενόχους αλλά με μικρότερη ποινή τους 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ, γιατί με τη χρήση πλαστών εγγράφων αιμοδοσίας λάμβαναν αιμοδοτικές άδειες από την υπηρεσία τους.
Δύο μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επιβλήθηκε, την Τρίτη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης σε 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου. Το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό έκρινε ενόχους αλλά με μικρότερη ποινή τους 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ, γιατί με τη χρήση πλαστών εγγράφων αιμοδοσίας λάμβαναν αιμοδοτικές άδειες από την υπηρεσία τους.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης και αναγνωρίστηκε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε τέσσερις μήνες φυλάκιση.
Σημειώνεται ότι ισάριθμος αριθμός εργαζομένων της ΔΕΗ που καταδικάστηκε πρωτόδικα από άλλο δικαστήριο για το ίδιο αδίκημα σε πέντε μήνες φυλάκιση, η περίπτωσή τους συμπεριλήφθηκε στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών και απαλλάχτηκαν εφ’ όρου ζωής, χωρίς να χρειαστεί να προσφύγουν σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Η υπόθεση των ψεύτικων αιμοδοσιών ήρθε στο φως από έναν έλεγχο ρουτίνας που αποφάσισε το 2012 να κάνει η διεύθυνση του ορυχείου του κυρίου πεδίου της ΔΕΗ προκειμένου να διασταυρώσει τις αιμοδοτικές άδειες των εργαζομένων.
Ο έλεγχος αποκάλυψε αρχικά, ακόμη και την εμπλοκή συνδικαλιστών στις πλαστές αιμοδοσίες, ενώ στη συνέχεια από την ενδελεχή έρευνα που έγινε σε όλα τα ορυχεία και στους ΑΗΣ της περιοχής, διαπιστώθηκε ότι 65 εργαζόμενοι είχαν λάβει αιμοδοτικές άδειες με πλαστά πιστοποιητικά που έφεραν σφραγίδες και διακριτικά από το Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου