
Τι προβλέπει η συμφωνία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής
Την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Exin Group με έδρα την Ολλανδία θα εγκρίνει η γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας την Παρασκευή. Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας, στο τίμημα των 720 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται η μεταβίβαση των θυγατρικών της ασφαλιστικής στην Κύπρο και στη Ρουμανία, αλλά όχι το σήμα που παραμένει στον όμιλο της Εθνικής.
Την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Exin Group με έδρα την Ολλανδία θα εγκρίνει η γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας την Παρασκευή.
Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας, στο τίμημα των 720 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται η μεταβίβαση των θυγατρικών της ασφαλιστικής στην Κύπρο και στη Ρουμανία, αλλά όχι το σήμα που παραμένει στον όμιλο της Εθνικής, όπως αναφέρει η Καθημερινή.
Με βάση εκτιμήσεις της αγοράς, το τίμημα θεωρείται υψηλό και βασίστηκε στην αποτίμηση που διαμορφώνει την αξία της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας στα 960 εκατομμύρια ευρώ.
Βασική παράμετρος της συμφωνίας είναι η πώληση ασφαλιστικών προϊόντων μέσα από το τραπεζικό δίκτυο με 10ετή σύμβαση που μπορεί να ανανεωθεί για άλλα πέντε χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεξικό – Αγγλία 2-3: Μπέλινγκχαμ και Κέιν έστειλαν τα «λιοντάρια» στα προημιτελικά μετά από «τρελή» ματσάρα!
- Πρώην Μις Ελβετία: «Η Ιβάνα Τραμπ είχε τον ρόλο της Μάξγουελ στον κύκλο του Έπσταϊν»
- Παγίδα: Γιατί μας «αρέσουν» τόσο πολύ οι κακές συνήθειες;
- Καύσωνας στην Ευρώπη: Η μάχη για τον κλιματισμό σε μια ήπειρο που υπερθερμαίνεται
- Το Netflix φέρνει το εργοστάσιο του Γουίλι Γουόνκα στην πραγματικότητα – Φόρος τιμής στον Τζιν Γουάιλντερ
- EE: Οι Ευρωπαίοι αμφιβάλλουν αν μπορούν να αμυνθούν μόνοι τους – Θα έπρεπε, λένε οι Έλληνες





