Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λήγει στις 30 Ιουνίου η προθεσμία για δηλώσεις πόθεν έσχες

Λήγει στις 30 Ιουνίου η προθεσμία για δηλώσεις πόθεν έσχες

Στις 30 Ιουνίου, δηλαδή σε τρεις μέρες, λήγει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες, καθώς η κυβέρνηση δεν φαίνεται να δίνει νέα παράταση. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και ανακοίνωση του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών.

Στις 30 Ιουνίου 2017, δηλαδή σε τρεις μέρες, είναι η καταληκτική ημερομηνία για την για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες, καθώς η κυβέρνηση δεν φαίνεται να δίνει νέα παράταση. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και ανακοίνωση του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών.

«Λήγει την 30ή Ιουνίου η προθεσμία υποβολής των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του έτους 2016 των πολιτικών προσώπων και των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης», υπενθυμίζει η γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης κ. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου σε ανακοίνωση Βουλής.

Το γεγονός ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση επιβεβαιώνει και ο Λογιστικός Σύλλογος Αθήνών, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχαμε με το Υπουργείο, σας ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ προτίθενται να δώσουν παράταση για τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες. Η καταληκτική ημερομηνία είναι 30/06/2017».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη προθεσμία έληγε στις 15 Ιανουαρίου αλλά δόθηκε παράταση μετά τις προσφυγές των δικαστών, αλλά και αιτήματα άλλων υπόχρεων, όπως οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, που θεωρούν αντισυνταγματικό τον τρόπο υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣτΕ έχει ήδη αναστείλει την υποχρέωση των δικαστών να υποβάλλουν το πόθεν έσχες μέχρι έκδοσης της απόφασης επί της προσφυγής των δικαστικών ενώσεων που εκκρεμεί ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Ωστόσο, η επιλογή της κυβέρνησης να μη δώσει νέα παράταση σύμφωνα με πηγές βασίζεται στο σκεπτικό ότι μετά από δυο παρατάσεις και σχεδόν 6 μήνες αναμονής για την έκδοση απόφασης επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου από το Συμβούλιο της Επικρατείας, έχει παρέλθει ο λογικός χρόνος που θα έπρεπε να περιμένει η κυβέρνηση. Έτσι, με την προθεσμία για υποβολή τροπολογίας στη Βουλή που θα παρατείνει την υποβολή να λήγει σήμερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει κατεθέσει τίποτα σχετικό.

Η ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων

«Λήγει την 30ή Ιουνίου η προθεσμία υποβολής των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του έτους 2016 των πολιτικών προσώπων και των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης

Η Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης κ. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι λήγει την Παρασκευή 30 Ιουνίου η προθεσμία για την υποβολή των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του έτους 2016 (χρήση 2015) του Ν.3213/2003 και των Δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων του άρθρου 229 του Ν.4281/2014.

Ως εκ τούτου, οι υπόχρεοι σε υποβολή Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (Πόθεν Έσχες) θα πρέπει να την έχουν υποβάλει έως και την παραπάνω ημερομηνία. Σε αντίθετη περίπτωση, θα εφαρμοστούν όσα προβλέπονται στο άρθρο 6 του Ν.3213/2003, όπως ισχύει, περί μη υποβολής Δήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιτροπή Ελέγχου του άρθρου 3Α του Ν.3213/2003 υποβάλλουν Δήλωση:

α. Ο Πρωθυπουργός.

β. Οι Αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση.

γ. Οι Υπουργοί, οι αναπληρωτές Υπουργοί και οι Υφυπουργοί.

δ. Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές.

ε. Οι Περιφερειάρχες, οι Δήμαρχοι και όσοι διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων της περίπτωσης β΄.

Οι Δηλώσεις αυτές, σύμφωνα με τον Ν. 4389/2016 και την 16327/13.10.2016 Απόφαση του Προέδρου της Βουλής (ΦΕΚ Β3301/13.10.2016), υποβάλλονται, για το έτος 2016 (χρήση 2015) και εφεξής, αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Σημειώνεται ακόμη πως η Υπηρεσία Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής δεν έχει τη δυνατότητα να καταχωρίζει ∆ΠΚ και ∆ΟΣ, καθώς η πρόσβαση στο νέο πληροφοριακό σύστημα “ΠΟΘΕΝ” πραγματοποιείται αποκλειστικά από τους υπόχρεους µε τη χρήση προσωπικών κωδικών Taxisnet».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024