Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κούτρης: «Καλό το τάιμινγκ που ήρθα στον Ολυμπιακό»

Κούτρης: «Καλό το τάιμινγκ που ήρθα στον Ολυμπιακό»

Αυτή η φορά ήταν η σειρά του Λεονάρντο Κούτρη να παραχωρήσει συνέντευξη από το Ζέεφελντ και μέσα από το δίκτυο του «Olympiacos TV». Ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα, ξεκινώντας από τις πρώτες εντυπώσεις στη νέα του ομάδα.

Αυτή η φορά ήταν η σειρά του Λεονάρντο Κούτρη να παραχωρήσει συνέντευξη από το Ζέεφελντ και μέσα από το δίκτυο του «Olympiacos TV». Ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα, ξεκινώντας από τις πρώτες εντυπώσεις στη νέα του ομάδα.

«Αρχικά ήταν ένα πρωτόγνωρο γεγονός για μένα. Ήρθα στη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, τα πάντα είναι διαφορετικά, το επίπεδο πολύ πιο υψηλό. Καμία σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που ήμουν. Θεωρώ ότι οι εγκαταστάσεις και όλος ο τρόπος που λειτουργούμε είναι εξαιρετικός. Έχουμε τα απαραίτητα για να δουλέψουμε.

Μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε, μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον, ο προπονητής μαθαίνει εμάς και πιστεύω ότι κάναμε μία καλή προετοιμασία. Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε τραυματισμούς, αν εξαιρέσεις το συμβάν με τον Ρέτσο, που ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Θεωρώ ότι σιγά-σιγά η ομάδα θα βελτιώνεται».

Και από εκεί και πέρα μίλησε:

– Για την προσαρμογή του στην ομάδα: «Από την πρώτη στιγμή που τελείωσε το θέμα και άνηκα στην οικογένεια του Ολυμπιακού, στις διακοπές μου που ήταν λίγες, προσπάθησα να δουλέψω όσο καλύτερα μπορούσα, γιατί ήξερα ότι το επίπεδο ήταν διαφορετικό. Ήθελα να είμαι προετοιμασμένος στο 100%. Δούλεψα και με το σώμα μου, και με την αντοχή μου, και με την μπάλα για να έρθω όσο το δυνατόν πιο έτοιμος. Και νομίζω ότι σιγά-σιγά γίνομαι ολοένα και καλύτερος, μέρα με τη μέρα βελτιώνομαι και πιστεύω ότι θα έχω ακόμα να δώσω και να δείξω τι μπορώ να προσφέρω».

– Τις εντυπώσεις του για τον Μπέσνικ Χάσι:
«Είναι ένας τελειομανής άνθρωπος. Είναι ένας άνθρωπος που θέλει να γίνονται όλα σωστά, δεν θέλει να αφήνει κάτι στην τύχη. Θέλει να γίνονται όλα όπως θέλει αυτός. Είναι απαιτητικός. Θέλει να δουλεύουμε πάντα στο 100%, να μην αφήνουμε ούτε λεπτό το μυαλό μας από την προπόνηση ή το παιχνίδι. Αυτό είναι καλό, γιατί μας έχει όλους σε ετοιμότητα, θέλει να πάρει το 100% από κάθε παίκτη και πιστεύω για αυτό είναι απαιτητικός. Θέλει πάντα να πετυχαίνει το τέλειο, γιατί με αυτόν τον τρόπο βελτιωνόμαστε».

– Για το ότι ο Χάσι τον βάζει να παίζει σε όλη την αριστερή γραμμή της ομάδας: «Κυρίως δεν θέλει ποτέ να σηκώνουμε την μπάλα, μόνο σε έκτακτη περίπτωση που πιέζεσαι αρκετά. Θέλει κάτω την μπάλα, θέλει ανάπτυξη από πίσω, θέλει να ανοίγουμε αρκετά και τα στόπερ και ειδικά οι ακραίοι μπακ. Αυτό που θέλει από εμάς είναι να είμαστε ανοικτά στη γραμμή και να περιμένουμε όταν η μπάλα είναι από την απέναντι πλευρά, να ανεβαίνει το μπακ, να περιμένει να πάρει την μπάλα στο ύψος της μεσαίας γραμμής και τότε να ανέβει. Μας θέλει φουλ μπακ».

– Για το αν η διαδικασία αφομοίωσης των όσων ζητάει ο προπονητής, θα γίνει την κατάλληλη στιγμή: «Εννοείται. Μέρα με τη μέρα βάζει το στίγμα του στην ομάδα. Θεωρώ ότι είμαστε ακόμα στην αρχή. Τώρα τελειώνει το πρώτο στάδιο προετοιμασίας και έχουμε άλλο ένα. Θα γίνουν και οι προσθήκες. Πιστεύω ότι σιγά-σιγά η ομάδα θα βελτιώνεται».

– Για το αν έμαθε στα τέλη Μαρτίου το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού: «Ναι, υπήρξε από τότε το ενδιαφέρον. Υπήρξε πάντως και ένα ενδιαφέρον από τον Γενάρη, απ’ ό,τι μου είπε ο μάνατζέρ μου, αλλά δεν προχώρησε. Κάπου εκεί ήταν. Πριν από το παιχνίδι που έπαιξα με τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη στο τέλος του πρωταθλήματος. Μετά από αυτό το ματς έγιναν οι τελικές συζητήσεις».

– Και για το αν είχε ακουστεί για ενδιαφέρον και το 2014 που έπαιζε στον Εργοτέλη:
«Ναι, ισχύει. Όμως εγώ το έμαθα αργότερα, δεν το ήξερα τότε, γιατί ήμουν πολύ μικρός. Το έμαθα αργότερα. Το ότι δεν έγινε τότε, ήταν θέλημα Θεού και έγινε μετά. Ήταν το τάιμινγκ καλό που ήρθα στον Ολυμπιακό».

– Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στον Ολυμπιακό:
«Μμόλις έγινε αυτό το βήμα στην καριέρα μου, ήξερα σε ποια ομάδα πήγαινα. Είχα προετοιμάσει τον εαυτό μου ψυχολογικά, γιατί ο Ολυμπιακός έχει άλλες απαιτήσεις, παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο. Προετοίμασα λοιπόν τον εαυτό μου γιατί ο ανταγωνισμός στον Ολυμπιακό είναι μεγάλος και πρέπει να αποδείξεις ότι μπορείς να προσφέρεις. Οπότε πριν καν ξεκινήσω τις προπονήσεις και μετά, ήθελα να είμαι καλά με τον εαυτό μου ψυχολογικά για να είμαι έτοιμος».

– Για το αν μίλησε με κάποιους παίκτες πριν πάει στον Ολυμπιακό:
«Ναι, μίλησα με τον Ανδρέα (σ.σ. Μπουχαλάκη) που τον ξέρω από τον Εργοτέλη. Είχα μιλήσει και με τον Πραξιτέλη Βούρο, που είναι καλός μου φίλος. Είχα επικοινωνία με παιδιά από τον Ολυμπιακό για να έχω μία ιδέα στο μυαλό μου για το πώς δουλεύει ο σύλλογος».

Ο Κούτρης γεννήθηκε στη Βραζιλία και ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν 7 ετών. Είπε γι’ αυτό: «Ναι, εγώ γεννήθηκα στη Βραζιλία. Αρχικά δεν είχα σκοπό να γυρίσω στην Ελλάδα. Είχα έρθει ένα καλοκαίρι στην Ρόδο που έμενε η αδερφή της μητέρας μου για διακοπές, αλλά και για να γνωρίσω τον πατέρα μου. Δεν είχα γνωρίσει τον πατέρα μου έως τα 7 μου χρόνια. Είχα έρθει για αυτόν τον σκοπό εδώ. Εν τέλει μας άρεσε και μείναμε μόνιμα στην Ρόδο».

– Για το αν το μικρόβιο του ποδοσφαίρου το κουβαλούσε από την Βραζιλία: «Ναι, ναι… Όλη η οικογένειά μου στο Σάο Πάολο ασχολείται με το ποδόσφαιρο μια ζωή. Και για να σας δώσω να καταλάβετε, η μητέρα μου με έγραψε σε μία ακαδημία στην Βραζιλία για να παίξω μπάλα όταν ήμουν τριών ετών!

Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ήρθα στην Ελλάδα και την Ρόδο, ήταν να γραφτώ σε μία ακαδημία. Πρώτη φορά έπαιξα που ποδόσφαιρο στη ζωή μου ήταν σε παραλία. Όχι ακριβώς παραλία, γιατί στην πόλη που ζούσαμε ήταν μακριά η παραλία, αλλά σε γήπεδα με άμμο, όπως έχουμε εδώ στην Ελλάδα τα γήπεδα 5Χ5».

– Και για το πρότυπό του:
«Ο Μαρσέλο. Έχω ως πρότυπο τον Μαρσέλο, αλλά ως είδωλο, ως πρότυπο αθλητή και ποδοσφαιριστή έχω τον Ζανέτι. Μ’ αρέσει ως άνθρωπος, ως προσωπικότητα».

– Για τα παιδικά του χρόνια στη Βραζιλία: «Θυμάμαι πολλά πράγματα. Θυμάμαι έπαιζα μπάλα έξω από το σπίτι με τους φίλους μου. Αυτό ήταν το πρώτο μας μέλημα, να παίζουμε ποδόσφαιρο, αλλά όχι μέχρι αργά γιατί ήταν επικίνδυνα στο Σάο Πάολο, γενικά προσέχεις εκεί. Πέντε-έξι το απόγευμα έμπαινες στο σπίτι, δεν μπορούσες να κάτσεις έξω».

– Για το τι θα ήθελε να ζήσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού: «Θα ήθελα να κατακτήσω τίτλους. Τι άλλο; Μόνο αυτό! Να σηκώσω τρόπαια, όπως έβλεπα μικρός πολλούς παίκτες να σηκώνουν τρόπαια, έτσι ήθελα να το κάνω κι εγώ και να ήμουν στις θέσεις τους. Είχα πάει πολλές φορές στο γήπεδο για να δω ματς και του Ολυμπιακού, αλλά και άλλων ομάδων. Θυμάμαι και σε μία φιέστα του Ολυμπιακού είχα πάει όταν ήμουν πολύ μικρός και έλεγα μακάρι να σηκώσω κι εγώ ένα κύπελλο».

– Για το πώς θα περιέγραφε τον εαυτό του: «Μπορώ να δώσω τα πάντα, για τη φανέλα που φοράω. Είμαι ένας παίκτης που μ’ αρέσει να προσφέρω. Ξέρω τι μπορώ να κάνω, μ’ αρέσει το ποδόσφαιρο και θέλω πάντα να δίνω το 100%. Τίποτα λιγότερο, τίποτα παραπάνω».

– Για τις αδυναμίες του: «Οι αδυναμίες μου ήταν αμυντικές, γιατί εγώ ξεκίνησα εξτρέμ στον Εργοτέλη. Ήταν εισήγηση του μάνατζέρ μου να γυρίσω πίσω και να γίνω μπακ. Με είχε δοκιμάσει σε ένα φιλικό με την Εθνική στον Άγιο Κοσμά πριν από τέσσερα χρόνια και τότε έπαιξα μπακ. Μου άρεσε η ιδέα, γιατί έχεις πιο πολύ χώρο. Εμένα μ’ αρέσει να έχω χώρο μπροστά μου, να τρέχω, να βρίσκω την μπάλα στον χώρο. Δεν μ’ αρέσει να παίζω με πλάτη.

Μετά και στον Εργοτέλη με δοκίμαζε ο Σίνισα Γκόγκιτς ως μπακ και σιγά-σιγά προσπαθούσα να βελτιώσω τις αμυντικές μου αδυναμίες, γιατί αυτό ήταν το δύσκολο. Όταν παίζεις πιο μπροστά είναι διαφορετική η άμυνα που πρέπει να κάνεις. Σιγά-σιγά δούλεψα πολύ πάνω σε αυτό και με τον κ. Πετράκη που του οφείλω πολλά, γιατί πάντα μετά την προπόνηση δούλευα πάνω στις αδυναμίες μου. Πιστεύω ότι το έχω βελτιώσει σε πολύ υψηλό βαθμό, αλλά έχω κι άλλα περιθώρια τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό».

– Για το αν θυμίζει λίγο τον Γεωργάτο:
«Ναι, ήταν ένας εκπληκτικός παίκτης με τρομερό αριστερό πόδι και έστελνε την μπάλα όπου ήθελε. Τον έχω παρακολουθήσει. Το έχω ακούσει πολλές φορές αυτό. Είναι τιμή μου να με παρομοιάζουν με τον Γεωργάτο ως προς τις σέντρες κυρίως. Είναι πολύ κολακευτικό να ακούς τέτοια λόγια και να σε συγκρίνουν με έναν τόσο μεγάλο παίκτη, προσπαθώ να βελτιωθώ για να γίνω όσο καλύτερος μπορώ στην καριέρα μου».

– Για το ντεμπούτο του στην Σούπερ Λίγκα: «Ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Είχαμε χάσει 3-0 θυμάμαι, με είχε πάρει αποστολή ο κ. Πετράκης και μου είχε πει ότι θα παίξω. Οπότε είχα προετοιμαστεί κατάλληλα, αλλά θυμάμαι είχα μπει στο 71′ και μετά από 7-8 λεπτά παρακαλούσα τον Θεό να λήξει το ματς. Είχα το άγχος της πρώτης φοράς, έπαιζα σε αυτό το γήπεδο, είχα το μπούκωμα από αυτή την ατμόσφαιρα. Βέβαια ένιωσα πολύ ωραία, γιατί το να κάνεις ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκα σε αυτό το γήπεδο είναι κάτι το διαφορετικό».

– Για το αν αισθάνεται έτοιμος να σηκώσει το βάρος της φανέλας:
«Πιστεύω ότι έχω προετοιμαστεί κατάλληλα και νιώθω έτοιμος. Έχω καταλάβει πού ήρθα, ξέρω πόσο βαριά είναι η φανέλα, ξέρω ότι μπορώ να σηκώσω την φανέλα και να προσφέρω».

– Για το γήπεδο Καραϊσκάκη:
«Η αλήθεια είναι πώς όταν πηγαίνεις πρώτη φορά είναι τρομακτικό. Ειδικά όταν είναι γεμάτο και ο κόσμος φωνάζει όπως πρέπει για να ενθαρρύνει την ομάδα, είναι τρομακτικό. Είναι κλειστό, μαζεμένο γήπεδο και ακούγεται πολύ όμορφα το τραγούδι από την εξέδρα. Για τον αντίπαλο είναι κάπως περίεργο. Για τον Ολυμπιακό είναι πολύ όμορφο και χρειάζεται πάντοτε τον κόσμο».

– Για το νέο πρωτάθλημα:
«Θα είναι ένα τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα. Θα είναι από τα συναρπαστικότερα των τελευταίων ετών, γιατί θα είναι διαφορετικός ο τρόπος ανάδειξης του πρωταθλητή. Επίσης πέφτουν τέσσερις ομάδες, οπότε πιστεύω θα δυναμώσουν όλες οι ομάδες. Και αυτές που θα πάνε για τον τίτλο, αλλά και για τη σωτηρία τους».

– Για το αν έχει συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται στον Ολυμπιακό:
«Η αλήθεια είναι ότι έκανα λίγο καιρό να το πιστέψω, γιατί κάθε παιδί που ασχολείται με μπάλα στην Ελλάδα, θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό. Προσπάθησα να προετοιμάσω τον εαυτό μου. Να καταλάβω αρχικά σε ποιά ομάδα πάω και μετά να δουλέψω στις διακοπές για να είμαι έτοιμος. Ήθελα όμως πρώτα να είμαι έτοιμος ψυχολογικά, οι απαιτήσεις είναι υψηλές και να βάλω το μυαλό μου σε μία θέση ώστε να καταλάβω πού ακριβώς πάω».

– Για το αν αισθάνεται Βραζιλιάνος: «Νιώθω Βραζιλιάνος, γιατί όλη μου η οικογένεια είναι εκεί. Μόνο ο πατέρας μου είναι Έλληνας. Έχω τη Βραζιλία στην καρδιά μου, γιατί γεννήθηκα εκεί, η μητέρα μου είναι από εκεί, οι υπόλοιποι συγγενείς μου μένουν μόνιμα εκεί. Οπότε ναι, νιώθω Βραζιλιάνος, αλλά περισσότερο Έλληνας γιατί μεγάλωσα εδώ, έζησα τα 2/3 της ζωής μου εδώ, οπότε νιώθω περισσότερο Έλληνας».

– Για την αγαπημένη του ομάδα στην Βραζιλία και αν θα ήθελε να παίξει εκεί:
«Η Κορίνθιανς. Αυτό ήταν το πρώτο μου όνειρο ως πιτσιρικάς, γιατί όλη μου η οικογένεια ήταν Κορίνθιανς. Με το που κατάλαβα τι γινόταν γύρω στα 4, είχα στόχο να παίξω στην Κορίνθιανς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024