Στη δεύτερη καλύτερη αμυντική πεντάδα ο Αντετοκούνμπο
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί, αλλά τα... παράσημα συνεχίζουν να κοσμούν τη φανέλα του. Ο «Greek Freak» αναδείχθηκε μέλος της δεύτερης καλύτερης αμυντικής πεντάδας της αγωνιστικής περιόδου 2016-17, συγκεντρώνοντας 35 βαθμούς.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί, αλλά τα… παράσημα συνεχίζουν να κοσμούν τη φανέλα του. Ο «Greek Freak» αναδείχθηκε μέλος της δεύτερης καλύτερης αμυντικής πεντάδας της αγωνιστικής περιόδου 2016-17, συγκεντρώνοντας 35 βαθμούς.
Η δεύτερη καλύτερη αμυντική πεντάδα συμπληρώνεται από τους Τόνι Άλεν (Γκαρντ, Μέμφις), Ντάνι Γκριν (Γκαρντ, Σαν Αντόνιο), Άντονι Ντέιβις (Σέντερ, Νέα Ορλεάνη), και Αντρε Ρόμπερσον (Φόργουορντ, Οκλαχόμα).
Η πρώτη καλύτερη αμυντική πεντάδα απαρτίζεται από τους: Ντρέιμοντ Γκριν (Φόργουορντ, Γκόλντεν Στέιτ), Ρουντί Γκομπέρ (Σέντερ, Γιούτα), Καουάι Λέοναρντ (Φόργουορντ, Σαν Αντόνιο), Κρις Πολ (Γκαρντ, Λ.Α. Κλίπερς) και Πάτρικ Μπέβερλι (Γκαρντ, Χιούστον Ρόκετς).
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις πρώτοι (σ.σ. Γκριν, Γκομπέρ, Λέοναρντ) «μάχονται» και για τον τίτλο του κορυφαίου αμυντικού της χρονιάς στο ΝΒΑ, ο γνώριμος από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, Πάτρικ Μπέβερλι, κερδίζει τη διάκριση για πρώτη φορά, ενώ το όνομα του Κρις Πολ βρίσκεται στην πρώτη καλύτερη αμυντική πεντάδα για έκτη διαδοχική σεζόν και έβδομη στο σύνολο.
Αν και έχανε 0-1, η Έβερτον έκανε μυθική ανατροπή κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (3-1), αλλά στο φινάλε οι «πολίτες» βρήκαν δύο γκολ και… τσίμπησαν τον βαθμό (3-3) – Προβάδισμα τίτλου για την Άρσεναλ
Συνεχίζοντας τη μάχη με τη λευχαιμία, ο Ακίλε Πολονάρα ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του και μέσα από ένα συγκινητικό μήνυμα ζήτησε από τους φιλάθλους του μπασκετ να τον θυμούνται όπως ήταν.