
Μακρόν καλεί Βουλή και Γερουσία στις Βερσαλλίες
Τη σκέψη να απευθυνθεί σε κοινή συνεδρίαση Βουλής και Γερουσίας, όχι στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης, αλλά στις Βερσαλλίες, κάνει Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησής του.
Τη σκέψη να απευθυνθεί σε κοινή συνεδρίαση Βουλής και Γερουσίας, όχι στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης, αλλά στις Βερσαλλίες, κάνει ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησής του.
Μιλώντας στο δίκτυο LCI, ο Κριστόφ Καστανιέ δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε διέψευσε την πληροφορία ότι αυτή η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Ανάκτορο στις 3 Ιουλίου.
Eν τω μεταξύ, στην πρώτη δημοσκόπηση σχετικά με την πορεία του νέου προέδρου, το 64% των Γάλλων εμφανίζεται ικανοποιημένο (με μια σχετική διαβάθμιση) από την παρουσία του.
Το αντίστοιχο ποσοστό του Ολάντ, το 2012, ήταν 61%. Εξαιρετικά καλή είναι και η εικόνα του πρωθυπουργού του Εντουάρ Φιλίπ.
Υπενθυμίζεται ότι στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν την περασμένη εβδομάδα, το κόμμα REM που ίδρυσε ο Μακρόν κέρδισε 309 έδρες στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- 16ο Annual Capital Link Sustainability Forum «Δημόσιος & Ιδιωτικός Τομέας με Όραμα τη Βιωσιμότητα»
- 10th Capital Link Maritime Leaders Summit
- Κρήτη: «Του έκανα ΚΑΡΠΑ 30 φορές, άνοιξε τα μάτια, έκλαψε και λιποθύμησε» – Σοκαριστική κατάθεση για τον 3χρονο Άγγελο
- Ρωσία: Ουκρανικά drones χτυπούν μεγάλο διυλιστήριο πετρελαίου στην πόλη Ριαζάν – Τέσσερις νεκροί
- Διαφωνεί με τη γραμμή της ΝΔ για Ανδρουλάκη ο Κατσανιώτης: «Οι αντιπαραθέσεις πρέπει να είναι σε ένα άλλο επίπεδο»
- Έφτασε η ώρα του Final Four στο Πρωτάθλημα μπάσκετ Τύπου


