
Επιστολή Μητσοτάκη προς UNESCO για το θέμα της Αγίας Σοφίας
Επιστολή στη γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία ζητά να καταδικαστούν τα «προκλητικά και απαράδεκτα γεγονότα» που έγιναν στην Αγιά Σοφιά. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζητά την αποφασιστική παρέμβαση της UNESCO προς την τουρκική κυβέρνηση «με στόχο την υπεράσπιση της Αγίας Σοφίας ως πανανθρώπινου μνημείου, ανεξαρτήτως θρησκείας και πίστης».
Επιστολή στη γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία ζητά να καταδικαστούν τα «προκλητικά και απαράδεκτα γεγονότα» που έγιναν στην Αγιά Σοφιά.
Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για «απαξία και έλλειψη σεβασμού στον οικουμενικό χαρακτήρα του μνημείου της Αγίας Σοφίας, η οποία έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά», και προσθέτει πως «η τουρκική κυβέρνηση όχι μόνο επέτρεψε, αλλά και ενθάρρυνε την τέλεση προσευχών και την ανάγνωση θρησκευτικών κειμένων εντός της Αγίας Σοφίας, παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας, που, σαν να μην έφτανε αυτό, μεταδόθηκαν τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας».
Επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι «σε μια περίοδο όπου ο φανατικός εξτρεμισμός στο όνομα της πίστης και οι πράξεις μίσους αυξάνονται, κάθε κυβέρνηση όπως και η τουρκική κυβέρνηση θα έπρεπε να προάγει τον διαθρησκειακό διάλογο. Αντίθετα γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης συμπεριφοράς και πρακτικής».
Τέλος στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης ζητά την αποφασιστική παρέμβαση της UNESCO προς την τουρκική κυβέρνηση «με στόχο την υπεράσπιση της Αγίας Σοφίας ως πανανθρώπινου μνημείου, ανεξαρτήτως θρησκείας και πίστης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- TechLiving Zone: Προϊόντα ενέργειας και τεχνολογίας στα καταστήματα ΔΕΗ
- Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας άνδρας που παρουσιαζόταν ως συνεργάτης της Lady Gaga
- Eurovision 2026: Akylas, θεωρία συνωμοσίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και η «κατάρα» της 6ης θέσης
- Ρόδος: Σύλληψη ζευγαριού για μπαράζ κλοπών και απόπειρες διαρρήξεων
- 10 Χρόνια Spotawheel : «Ένα βήμα μπροστά, αλλά πάντα δίπλα σου»
- Ηλιούπολη: Παρέμβαση Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τη δημοσιοποίηση σημειωμάτων που αποδίδονται στις 17χρονες
- Ισραηλινά ΜΜΕ: «Θα παραιτηθεί ο Αταμάν όπως υποσχέθηκε;»
- Ιαπωνία: Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το Τοχόκου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442