Δημοσκόπηση: Δεν πείθονται οι πολίτες για τα περί επιτυχίας του Eurogroup
Tα μέτρα που πέρασαν από τη Βουλή και αφορούσαν σε περικοπή συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου φαίνεται να μετρούν περισσότερο στην κοινή γνώμη από τον πανηγυρικό τόνο που έδωσε η κυβέρνηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.
Tα μέτρα που πέρασαν από τη Βουλή και αφορούσαν σε περικοπή συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου φαίνεται να μετρούν περισσότερο στην κοινή γνώμη από τον πανηγυρικό τόνο που έδωσε η κυβέρνηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα της PRORATA για την Εφημερίδα των Συντακτών.
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής της PRORATA, η ψαλίδα ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει, με την Αξιωματική Αντιπολίτευση να κερδίζει έξι μονάδες από τον Μάιο και να φτάνει στο 36%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στο 20%.
Το 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη συμφωνία κακή ή μάλλον κακή, έναντι του 30% που τη θεωρεί καλή ή μάλλον καλή.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ανεβαίνει στο 14% από 11% τον Μάιο. Το ΚΚΕ πάει στο 13% από 9%.
Το Ποτάμι κερδίζει δύο μονάδες και σκαρφαλώνει στο 9%. Η Χρυσή Αυγή μένει στάσιμη επίσης στο 9%, ενώ στα ίδια επίπεδα με τον Μάιο παραμένει και η Ένωση Κεντρώων, που βρίσκεται στο 8%.
Η Λαϊκή Ενότητα ανεβαίνει στο 4% από το 2% του Μαΐου. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αντίθετα πέφτουν στο 2%, από 5% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.
Η έρευνα διεξήχθη στις 19 και 20 του Ιουνίου, δηλαδή το διήμερο μετά το Eurogroup της περασμένης Πέμπτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Οικειοθελής εισαγωγή σε κέντρο θεραπείας
- Τραγωδία στους Παξούς: Νεκρός 15χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο
- Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα – Συνεχείς οι αφίξεις πλοίων στα λιμάνια της Αττικής
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Δευτέρας (13/4): Πού θα δείτε το ντέρμπι Εφές-Φενέρμπαχτσε και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Το… τερμάτισε: Μετά την επίθεση στον Πάπα ο Τραμπ εμφανίζεται ως… Χριστός
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα
- Οι νέοι στην Ουγγαρία έδιωξαν τον Ορμπάν από την εξουσία – Ο λόγος που έχασε τις εκλογές
- Νέα σενάρια για Σέλτικς και Αντετοκούνμπο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442