Φωτογραφία από την πρόβα

Ο κλασικός και ο σύγχρονος χορός αλληλοεπιδρούν στην υδάτινη σκηνή του Καναλιού στην διττή παράσταση, Des/équilibre/s, υπό την καθοδήγηση του χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη, όπου μοιράζει τη σκηνή στην πειθαρχία και την αυστηρή δομή των χορευτών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στη σωματικότητα, τον αντικομφορμισμό και την ελευθερία των χορευτών σύγχρονου χορού από την ελεύθερη σκηνή, διατηρώντας ως κοινό παρονομαστή την αγάπη για τον χορό.

Ο Αντώνης Φωνιαδάκης χορογραφεί τη διττή παράσταση και μοιράζει τη σκηνή στην πειθαρχία και την αυστηρή δομή των χορευτών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στη σωματικότητα, τον αντικομφορμισμό και την ελευθερία των χορευτών σύγχρονου χορού από την ελεύθερη σκηνή, διατηρώντας ως κοινό παρονομαστή την αγάπη για τον χορό. Ο συγκερασμός και η ισορροπία των αντιθετικών στοιχείων των δυο ειδών, στις πολύπτυχες χορογραφίες του, αποτελεί προσωπικό ιδίωμα του διεθνούς χορογράφου.

Συναυτουργοί στη νέα του δουλειά, το νερό, η ρευστότητα και η εξαγνιστική του δύναμη καθώς και οι υποβλητικοί ήχοι του Φίλιπ Γκλας από το εμβληματικό έργο Koyaanisqatsi και από τα Façades, company movements I & II από το quartet no 2 Symphony no 3.

Στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Kανάλι την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 20:30 στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival

Μουσική: Φίλιπ Γκλας, Ζυλιέν Ταρρίντ
Χορογραφία: APOTOSOMA – Αντώνης Φωνιαδάκης
Κοστούμια: Τάσος Σοφρονίου

Συμμετέχουν 12 ανεξάρτητοι χορευτές και 22 σπουδαστές της Σχολής Χορού της ΕΛΣ.

Από το Μπαλέτο της ΕΛΣ χορεύουν:
Γυναίκες
Αιμιλία Γάσπαρη, Ευρυδίκη Ισαακίδου, Μαρία Κουσουνή, Νατάσα Σιούτα, Αλίνα Στεργιανού
Ελεάνα Ανδρεούδη, Βανέσα Κούρκουλου, Χριστίνα Μακρίδου, Πόπη Σακελλαροπούλου

Όλγα Ζουρμπινά, Έλενα Κέκκου, Κόμη Κλουκίνα, Μάγδα Κούκου-Φέρρα, Μαργαρίτα Κώστογλου, Ελευθερία Στάμου, Ζωή Σχοινοπλοκάκη, Αριάδνη Φιλιππάκη

Άντρες
Γιώργος Βαρβαριώτης, Ντανίλο Ζέκα, Βαγγέλης Μπίκος, Στράτος Παπανούσης, Ίγκορ Σιάτζκο

Αγάπιος Αγαπιάδης, Αντώνης Κορούτης

Στέλιος Κατωπόδης, Γιάννης Μπενέτος

Γιάννης Λάβνερ, Νίκος Μοσχής, Εσμεράλντο Μπίτρο, Έλτον Ντιμρότσι, Ιλίρ Σίπρι, Ταουλάντ Φέρρας, Μιχάλης Κριεμπάρδης

entertainment.in.gr