
Κ.Μίχαλος: Ευκαιρία η οικολογική αγορά ένδυσης
Τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία της μόδας έχει αρχίσει - αργά αλλά σταθερά - να κινείται προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας, γεγονός που για την ελληνική παραγωγή συνιστά μια σημαντική ευκαιρία, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κων/νος Μίχαλος, μιλώντας σε συνέδριο με θέμα την αειφόρο παραγωγή και κατανάλωση προϊόντων του κλάδου.
Τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία της μόδας έχει αρχίσει – αργά αλλά σταθερά – να κινείται προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας, γεγονός που για την ελληνική παραγωγή συνιστά μια σημαντική ευκαιρία, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κων/νος Μίχαλος, μιλώντας σε συνέδριο με θέμα την αειφόρο παραγωγή και κατανάλωση προϊόντων του κλάδου.
«Ένα από τα σημαντικότερα πεδία ευκαιριών εντοπίζεται στον τομέα της λεγόμενης οικολογικής αγοράς. Η βιομηχανία ένδυσης παγκοσμίως προκαλεί σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο παράγονται περίπου 60 δισεκατομμύρια κιλά υφασμάτων, για τα οποία καταναλώνονται περίπου 9.000 δισεκατομμύρια λίτρα νερού, ενώ χρησιμοποιούνται περίπου 8.000 χημικές ουσίες. Η ελληνική βιομηχανία έχει κάθε λόγο και συμφέρον να στραφεί στην κατεύθυνση της βιώσιμης παραγωγής» επεσήμανε ο κ. Μίχαλος, ζητώντας τη στήριξη της Πολιτείας στην κατεύθυνση αυτή.
Τόνισε, ακόμη, ότι η ζήτηση για ενδύματα που κατασκευάζονται από οργανικά υλικά, δεν έχουν υποστεί χημικές επεξεργασίες και είναι σχεδιασμένα ώστε να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, παραμένει αρκετά χαμηλή, ωστόσο υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ενίσχυσης στα επόμενα χρόνια.
Τέλος, υπογράμμισε ότι η ευκαιρία δεν αφορά μόνο το κομμάτι της ένδυσης, αλλά ολόκληρη την αλυσίδα και βεβαίως και τον πρωτογενή τομέα, καθώς η Ελλάδα καλλιεργεί χιλιάδες στρέμματα βαμβακιού, από τα οποία ελάχιστα είναι βιολογικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δένδιας: Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων ανήκει στη συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας
- Νεκρός ο υπουργός Άμυνας του Μάλι σε κύμα επιθέσεων σε όλη τη χώρα
- H συμμορία που αν και στις φυλακές ελέγχει διεθνώς την παρανομία – «Η πιο άρτια μορφή οργανωμένου εγκλήματος»
- Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης εμπνεύστηκε το «Δυο μέρες μόνο» μια νύχτα που «ήταν πίτα» ακούγοντας Γαλάνη
- Τραγωδία στην Αρκαδία: Νεκρός άνδρας μετά από ανατροπή τρακτέρ
- Τα ρεκόρ του ΟΦΗ στον νικηφόρο τελικό Κυπέλλου

