Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεν ήταν γνωστός στις Αρχές ο δράστης της επίθεσης στο βόρειο Λονδίνο

Δεν ήταν γνωστός στις Αρχές ο δράστης της επίθεσης στο βόρειο Λονδίνο

Ο δράστης της επίθεσης με φορτηγό στο Φίνσμπουρι Παρκ του Λονδίνου δεν ήταν γνωστός στις Αρχές, σύμφωνα με τον υπουργό Ασφαλείας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας. Ο άνδρας συνελήφθη μετά από επίθεση με φορτηγό σε πιστούς που έβγαιναν από τέμενος. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δέκα τραυματίστηκαν.

Ο δράστης της επίθεσης με φορτηγό στο Φίνσμπουρι Παρκ του Λονδίνου δεν ήταν γνωστός στις Αρχές, σύμφωνα με τον υπουργό Ασφαλείας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας.

Ο άνδρας συνελήφθη μετά από επίθεση με φορτηγό σε πιστούς που έβγαιναν από τέμενος. Πρόκειται για έναν 48χρονο που κατηγορείται ως ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δέκα τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, όλα τα θύματα ήταν μουσουλμάνοι.{{{ map }}}

Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία αντιμετώπισε το περιστατικό ως πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

Το τέμενος επισκέφθηκε ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ η πρωθυπουργός βρίσκεται και εκείνη στο Φίνσμπουρι Παρκ και συναντήθηκε με θρησκευτικούς ηγέτες.

Η Μέι είπε πως το μίσος και το κακό δεν θα επικρατήσουν ποτέ. «Σήμερα το πρωί, η χώρα μας ξύπνησε με τα νέα άλλης μιας τρομοκρατικής επίθεσης στους δρόμους της πρωτεύουσάς μας: της δεύτερης αυτό τον μήνα και τόσο αρρωστημένης όπως εκείνες που προηγήθηκαν», δήλωσε έξω από το γραφείο της στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ήταν μια επίθεση η οποία για άλλη μια φορά είχε στόχο κανονικούς και αθώους ανθρώπους που συνέχιζαν κανονικά τη ζωή τους, αυτή τη φορά βρετανούς μουσουλμάνους καθώς έφευγαν από ένα τέμενος μετά την προσευχή» σημείωσε.

Είπε πως επιπλέον αστυνομικοί θα αναπτυχθούν για να παράσχουν ασφάλεια και υποστήριξε πως η Βρετανία υπήρξε υπερβολικά ανεκτική σε όλες τις μορφές εξτρεμισμού κατά το παρελθόν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024