Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την ερχόμενη εβδομάδα οι προγραμματικές δηλώσεις στη Βρετανία

Την ερχόμενη εβδομάδα οι προγραμματικές δηλώσεις στη Βρετανία

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ο Λόγος της Βασίλισσας στη Βρετανία -ουσιαστικά οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Βουλευτής των Τόρις σημειώνει ότι η Μέι θα επιδιώξει να ψηφιστεί ο Λόγος της Βασίλισσας ακόμα και αν δεν έχει υπάρξει συμφωνία με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βορείου Ιρλανδίας. Σύμφωνα με το Sky News, πάντως, οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε συμφωνία.

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ο Λόγος της Βασίλισσας στη Βρετανία -ουσιαστικά οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Βουλευτής των Τόρις σημειώνει ότι η Μέι θα επιδιώξει να ψηφιστεί ο Λόγος της Βασίλισσας ακόμα και αν δεν έχει υπάρξει συμφωνία με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βορείου Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με το Sky News, πάντως, οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε συμφωνία.

«½Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία μεταξύ Συντηρητικών παρότι η αρχηγός της Βουλής επιβεβαίωσε ότι ο Λόγος της Βασίλισσας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη», έγραψε στο Twitter ο ανταποκριτής του Sky News στην Ιρλανδία.

Νωρίτερα, η αρχηγός της Βουλής των Κοινοτήτων Άντρεα Λίντσομ δήλωσε ότι η έναρξη της κοινοβουλευτικής περιόδου στη Βρετανία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου όταν η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το νομοθετικό πρόγραμμά της, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι τα δύο κόμματα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

Πηγή των Τόρις αποκάλυψε ότι η Μέι θα επιδιώξει την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων. Η Μέι θεωρεί ότι ακόμα και σε περίπτωση που δεν έχει υπάρξει μέχρι την Τετάρτη συμφωνία με το DUP, εκείνο δεν θα καταψηφίσει τον Λόγο της Βασίλισσας -ακόμα και αν δεν ψηφίσει υπέρ.

Αυτό δείχνει ότι η συμφωνία DUP είναι λιγότερο βέβαιη από ότι θεωρείται και μάλιστα η ίδια πηγή αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο η Μέι να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας χωρίς τη στήριξη του DUP.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024