Τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας για την πύρινη κόλαση στο πολυώροφο κτίριο στο δυτικό Λονδίνο διέταξε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Στους 17 έχουν ανέλθει οι νεκροί, ενώ άλλοι 17 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων.

«Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος θέλει απαντήσεις και είναι απολύτως σωστό και αυτός είναι ο λόγος που σήμερα δίνω την εντολή για ενδελεχή δημόσια έρευνα για αυτή την καταστροφή. Πρέπει να μάθουμε τι συνέβη, πρέπει να έχουμε μια εξήγηση», είπε η Τερέζα Μέι. «Ο κόσμος πρέπει να λάβει απαντήσεις, η έρευνα θα τις δώσει» σημείωσε.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει, ωστόσο, το ενδεχόμενο η φωτιά να οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια.

Εν τω μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές για να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε κτίρια σε ολόκληρη τη Βρετανία, για να ελεγχθούν τα μέτρα πυρασφάλειας.{{{ map }}}

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει να μιλάμε με τις τοπικές αρχές και τις εταιρείες ακινήτων για το πώς μπορεί να γίνουν γρήγορα οι έρευνες σε κτίρια» είπε ο αρμόδιος υπουργός σε βουλευτές.

Ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι έξι από τα θύματα έχουν αναγνωριστεί, αλλά σημείωσε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορούν να αναγνωριστούν όλοι».

Ο Στούαρτ Κάντι εξέφρασε την ελπίδα ο αριθμός των νεκρών «να μην είναι τριψήφιος».

Η έρευνα στον πύργο θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες, τόνισε ο ίδιος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ