Ένα πολιτικό κόμμα στη Γεωργία σχεδιάζει να αγοράσει μια φουσκωτή εκκλησία για να βοηθήσει τους άνδρες να αποφύγουν την κατάταξη στο στρατό.

Το κόμμα Girchi δήλωσε ότι, από τότε που οι αρχές προσπαθούν να αποδείξουν ότι η χριστιανική του Ευαγγελική Προτεσταντική Εκκλησία της Αγίας Γραφής της Γεωργίας δεν υπάρχει, θα αγοράσει μια εκκλησία για να μπορέσουν τα μέλη της να προσεύχονται.

«Οι άθεοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την έλλειψη στοιχείων που τυπικά χαρακτηρίζουν τις παραδοσιακές θρησκείες ως επιχείρημα» ανέφερε το κόμμα σε μια ανάρτηση στο Facebook. Η αγορά μιας φτηνής και κινητής εκκλησίας θα επέτρεπε στα μέλη της να προσεύχονται σε αυτή.

Το Girchi αντιτάσσεται στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία της Γεωργίας και ίδρυσε την εκκλησία τον Απρίλιο για να μπορέσει να διορίσει ιερείς που θέλουν να απαλλαγούν από το στρατό.

Οι Γεωργιανοί ηλικίας 18 έως 27 ετών πρέπει να υπηρετήσουν στο στρατό για δύο χρόνια και το Κοινοβούλιο προσφάτως εισήγαγε σχέδιο νόμου με αυστηρές ποινές για τους φυγόστρατους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ