Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Το καλοκαίρι των ευρωπαϊκών παραγωγών

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το καλοκαίρι των ευρωπαϊκών παραγωγών

...

Αγγελική Στελλάκη

Μια μέτρια κινηματογραφικά -αλλά με πολλές επιλογές- εβδομάδα ξεκινά την Πέμπτη 15 Ιουνίου -με τις ευρωπαϊκές παραγωγές να κυριαρχούν. Ο Τομ Κρουζ αναλαμβάνει να συνεχίσει το franchise της Μούμιας με μια καινούρια περιπέτεια, η οποία πάντως δεν τα πήγε καλά στα ταμεία του εξωτερικού, ενώ τα Αυτοκίνητα επιστρέφουν με το δικό τους σίκουελ (τρίτη σε σειρά ταινία). Το Ξα Μου αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ερωτική επιστολή στην Κρήτη, ενώ χαριτωμένη η ιταλική κωμωδία Ο Γιατρός έχει Τρεχάματα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τις κωμωδίες Άλλοθι για Παντρεμένους και Είναι για το Καλό σου. Παλιομοδίτικο, αλλά με καλές ερμηνείες το γαλλικό δράμα Όλα Όσα Αγαπήσαμε με τη Μαριόν Κοτιγιάρ, τρυφερά τα Μικρά Βήματα με την Κατρίν Ντενέβ.

Η Μούμια

(1/5)

Ο Τομ Κρουζ αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρώτη από τις ταινίες που ετοιμάζει η Universal βασισμένη στα διάσημα «τέρατά» της, ερμηνεύοντας τον Νικ, πρώην στρατιώτη που βοηθά μια αρχαιολόγο να ανακαλύψει τη σαρκοφάγο μιας πριγκίπισσας της αρχαίας Αιγύπτου. Ωστόσο, η ομάδα θα έρθει αντιμέτωπη με μία σατανική δύναμη και θα εμπλακεί σε έναν πόλεμο ανάμεσα στο Καλό και το Κακό. Ο Κρουζ αναλαμβάνει ρίσκο με έναν τέτοιο ρόλο, αλλά δεν καταφέρνει να δώσει νέα πνοή σε μια ιδέα που έχουμε δει πάρα πολλές φορές στο σινεμά. Όχι μόνο αυτό, αλλά η Μούμια είναι μια μάλλον κακή ταινία της οποίας η ιδέα εξαντλείται σύντομα. Η Σοφία Μπουτέλα είναι η μόνη που καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού, ωστόσο δεν καταφέρνει το ίδιο και ο Τομ Κρουζ, ενώ η παρουσία του Ράσελ Κρόου δεν είναι ικανή να σώσει την ταινία.

Σκηνοθεσία: Άλεξ Κούρτσμαν
Πρωταγωνιστούν: Τομ Κρουζ, Ράσελ Κρόου, Σοφία Μπουτέλα

Ξα Μου

(2,5/5)

Ο Γιώργος Χωραφάς ερμηνεύει τον Τζόνι, πρώην στέλεχος σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Κρήτη που μένει άνεργος. Στην προσπάθειά του να βρει δουλειά θα γνωρίσει τους ανθρώπους και της ομορφιές της κρητικής γης. Ενδιαφέρον σκηνοθετικό ντεμπούτο από την Κλειώ Φανουράκη που προσεγγίζει το ζήτημα της κρίσης με μία ντοκιμαντερίστικη ματιά. Το «Ξα Μου» είναι μία ερωτική επιστολή στην Κρήτη, η οποία παρά τις αμήχανες στιγμές της -που δικαιολογούνται, καθώς πρόκειται για πρώτη απόπειρα της σκηνοθέτιδος- θα κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Σκηνοθεσία: Κλειώ Φανουράκη
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Χωραφάς, Σοφία Χιλλ, Λευτέρης Ελευθερίου




Όλα Όσα Αγαπήσαμε

(2,5/5)

Η Μαριόν Κοτιγιάρ πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας Mal di pietre της Μιλένα Άγκους. Η Κοτιγιάρ ερμηνεύει τη Γκαμπριέλε, μία νεαρή κοπέλα στη Νότια Γαλλία, η οποία αναγκάζεται να παντρευτεί έναν ισπανό χωρικό. Όταν τη στέλνουν σε ένα θεραπευτήριο στις Άλπεις για να θεραπευτεί από πέτρες στα νεφρά θα γνωρίσει τον Αντρέ, έναν στρατιωτικό τραυματία, τον οποίο θα ερωτευτεί παράφορα. H Νικόλ Γκαρσία σκηνοθετεί ένα τυπικό δράμα εποχής, το οποίο συμμετείχε στο Φεστιβάλ των Καννών. Πρόκειται για μία κλασική μεταφορά, η οποία διαθέτει πολύ καλή φωτογραφία, σκηνικά και κοστούμια και ξεχωρίζει όχι τόσο για την παθιασμένη ματιά της, όσο για την υπέροχη ερμηνεία της Κοτιγιάρ.

Σκηνοθεσία: Νικόλ Γκαρσία
Πρωταγωνιστούν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Λουί Γκαρέλ, Άλεξ Μπρεντεμίλ

Μικρά Βήματα

(2/5)

Η Κλαιρ, μία μαία που καλείται να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει να εργάζεται στο νέο σύγχρονο μαιευτήριο που πρόκειται να δημιουργηθεί στη θέση του παλιού ιατρείου, έρχεται αντιμέτωπη με την Μπεατρίς, πρώην σύντροφο του πατέρα της, την οποία κατηγορεί για τον θάνατό του. Μια ιστορία γυναικείας φιλίας, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Προβόστ που διαθέτει καλές στιγμές και δύο καλές ερμηνείες από τις δύο Κατρίν (Ντενέβ και Φροτ).

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Πρόβοστ
Πρωταγωνιστούν: Κατρίν Ντενέβ, Κατρίν Φροτ

Ο Γιατρός έχει Τρεχάματα

(2/5)

Ιταλική ταινία με πρωταγωνιστή τον Τόνι Σερβίλο στον ρόλο ενός ψυχιάτρου που ζηλεύοντας την πρώην σύζυγό του αποφασίζει να ξεκινήσει γυμναστική. Η προσωπική του γυμνάστρια είναι μια νεαρή Ισπανίδα, η οποία δεν μπορεί να βάλει τη ζωή της σε τάξη. Τα απίθανα μπερδέματα της ταινίας είναι μάλλον χιλιοειδωμένα και λίγες φορές μπορούν να προκαλέσουν στον θεατή μειδίαμα. Ωστόσο, η παρουσία του Τόνι Σερβίλο και της Βερόνικα Ετσέγκι αποτελούν βασικό στοιχείο του χαριτωμένου χαρακτήρα της ταινίας.

Σκηνοθεσία: Φραντσέσκο Αμάτο
Πρωταγωνιστούν: Τόνι Σερβίλο, Βερόνικα Ετσέγκι, Κάρλα Σινιόρις

Αυτοκίνητα 3

(2/5)

Νέα περιπέτεια για το γνωστό παιδικό της Pixar, με τον Κεραυνό Μακουίν να βλέπει άλλα αυτοκίνητα -ταχύτερα και πιο καινούρια- να τον προσπερνούν. Ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει να αγωνίζεται, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα τα καταφέρει -ειδικά καθώς τον εκνευρίζει η παρουσία της νέας του προπονήτριας. Ταινία που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, αλλά διαθέτει συγκινητικές στιγμές και τα απαραίτητα μηνύματα. Στα ελληνικά με τη φωνή του Σάκη Ρουβά.

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Φι


Άλλοθι για Παντρεμένους

(1/5)

O Φιλίπ Λασό (Babysitting) πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί στην γαλλική κωμωδία -αμερικανικής όμως έμπνευσης- Άλλοθι για Παντρεμένους. Ο Λασό ερμηνεύει τον Γκρεγκ, ιδιοκτήτη μιας εταιρίας που φροντίζει να παρέχει άλλοθι σε όσους θέλουν να πουν ψέματα στους συντρόφους και συζύγους τους. Μέχρι τη στιγμή που θα γνωρίσει τη Φλο και τον έρωτα και τα μπερδέματα θα αρχίσουν. Με αναφορές από τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ μέχρι το Assassin’s Creed, η ταινία του Λασό θα μπορούσε να είχε γυριστεί στο Χόλιγουντ. Δεν αποτελεί εκλεπτυσμένο δείγμα κωμωδίας και θα δυσκολευτεί να προκαλέσει γέλιο στο κοινό.

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Λασό
Πρωταγωνιστούν: Φιλίπ Λασό, Ελοντί Φοντάν, Ναταλί Μπάιγ

Είναι για το Καλό σου

(1/5)

Τρεις Ισπανοί μπαμπάδες δεν είναι καθόλοι ικανοποιημένοι με τους συντρόφους των τριών κοριτσιών τους. Αποφασίζουν να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους -κρυφά φυσικά από τις οικογένειές τους- για να σαμποτάρουν τις σχέσεις αυτές. Χιλιοειπωμένη ιστορία με ελάχιστες καλές στιγμές που δεν καταφέρνει να αναδείξει το ταλέντο των τριών πρωταγωνιστών (ανάμεσά τους οι Χαβιέ Καμάρα και Χοσέ Κορονάδο) και παραπέμπει περισσότερο σε τηλεταινία.

Σκηνοθεσία: Κάρλος Θερόν
Πρωταγωνιστούν: Χαβιέ Καμάρα, Χοσέ Κορονάδο, Ρομπέρτο Αλαμο

Σε επανέκδοση προβάλλεται το «Sid and Nancy».


Δείτε τι παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες

Διαβάστε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024