Τριάντα μέρες φυλακή για τον επικριτή του Πούτιν
Σε φυλάκιση 30 ημερών καταδικάστηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι, εκ των ηγετών της ρωσικής αντιπολίτευσης, για το γεγονός ότι η διαδήλωση κατά του Πούτιν που διοργάνωσε έγινε σε χώρο μη εγκεκριμένο από την Αστυνομία. Εκαντοντάδες ακόμα άτομα συνελήφθησαν.
Σε φυλάκιση 30 ημερών καταδικάστηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι, εκ των ηγετών της ρωσικής αντιπολίτευσης, για το γεγονός ότι η διαδήλωση κατά του Πούτιν που διοργάνωσε έγινε σε χώρο μη εγκεκριμένο από την Αστυνομία. Εκαντοντάδες ακόμα άτομα συνελήφθησαν.
Ο Ναβάλνι, ο οποίος διοργάνωσε τη διαδήλωση, συνελήφθη κοντά στην είσοδο του σπιτιού του, την ώρα που κατευθυνόταν προς το σημείο της συγκέντρωσης.
Η διαδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του ηγέτη της αντιπολίτευσης να εμφανιστεί ως το αντίπαλον δέος του Πούτιν στις εκλογές του 2018.
Σε περισσότερες από 200 συλλήψεις -σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters- προχώρησαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Ρωσίας, στη διάρκεια της διαδήλωσης στην κεντρική πλατεία Πούσκιν της Μόσχας.
Μάλιστα, ο ανταποκριτής του BBC μετέδωσε ότι οι αστυνομικοί προχωρούσαν σε τυχαίες συλλήψεις.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, 500 άτομα συνελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη. Περίπου 3.500 άτομα συμμετείχαν στην διαδήλωση, η οποία δεν είχε λάβει έγκριση από τις τοπικές Αρχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ο Τραμπ αφήνει «χώρο» για διαπραγματεύσεις, αλλά «διατηρεί όλες τις επιλογές στο τραπέζι»
- Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Αϊρες μετά τις «προσβλητικές» δηλώσεις του Μιλέι
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442