Αναβολή μερικών ημερών παίρνει ο Λόγος της Βασίλισσας –ουσιαστικά οι προγραμματικές δηλώσεις- εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων στη Βρετανία.

Η ομιλία επρόκειτο αρχικά να λάβει χώρα στις 19 Ιουνίου. Ωστόσο, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, οι Συντηρητικοί έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το βορειοϊρλανδικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα, προκειμένου να μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας.

Η απώλεια πλειοψηφίας από τους Τόρις έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με το πώς θα μπορέσει η Μέι να προχωρήσει με το σχέδιο της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, προέβλεψε ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο μανιφέστο των Τόρις, μετά την απώλεια της πλειοψηφίας.

Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος των Εργατικών δήλωσε ότι η αναβολή δείχνει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται «σε κατάσταση χάους».

«Η αποτυχία του νούμερου 10 (της Ντάουνινγκ Στριτ) να επιβεβαιώσει την ημερομηνία του λόγου της βασίλισσας δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση χάους, καθώς προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία από την πίσω πόρτα με ένα κόμμα που έχει φριχτές θέσεις απέναντι στα δικαιώματα της LGBT κοινότητας και των γυναικών» ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζεον, δήλωσε στο Sky News ότι οι πληροφορίες για αναβολή του Λόγου της Βασίλισσας «δημιουργούν την πραγματική ερώτηση για το εάν αυτή η πρωθυπουργός μπορεί να συνθέσει μια λειτουργική κυβέρνηση». Και πρόσθεσε: «Δημιουργούνται ανησυχίες και ερωτήματα για το τι «μαγειρεύεται» πίσω από κλειστές πόρτες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ