Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Αναβάλλονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Βρετανία: Αναβάλλονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Αναβολή μερικών ημερών παίρνει ο Λόγος της Βασίλισσας –ουσιαστικά οι προγραμματικές δηλώσεις- εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων στη Βρετανία. Οι Τόρις προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία με το DUP για τη δημιουργία κυβέρνησης μειοψηφίας. Η απώλεια πλειοψηφίας από τους Τόρις στις πρόσφατες εκλογές έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με το πώς θα μπορέσει η Μέι να προχωρήσει με το σχέδιο της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. «Πυρά» από Εργατικούς και Στέρτζεον.

Αναβολή μερικών ημερών παίρνει ο Λόγος της Βασίλισσας –ουσιαστικά οι προγραμματικές δηλώσεις- εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων στη Βρετανία.

Η ομιλία επρόκειτο αρχικά να λάβει χώρα στις 19 Ιουνίου. Ωστόσο, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, οι Συντηρητικοί έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το βορειοϊρλανδικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα, προκειμένου να μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας.

Η απώλεια πλειοψηφίας από τους Τόρις έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με το πώς θα μπορέσει η Μέι να προχωρήσει με το σχέδιο της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, προέβλεψε ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο μανιφέστο των Τόρις, μετά την απώλεια της πλειοψηφίας.

Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος των Εργατικών δήλωσε ότι η αναβολή δείχνει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται «σε κατάσταση χάους».

«Η αποτυχία του νούμερου 10 (της Ντάουνινγκ Στριτ) να επιβεβαιώσει την ημερομηνία του λόγου της βασίλισσας δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση χάους, καθώς προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία από την πίσω πόρτα με ένα κόμμα που έχει φριχτές θέσεις απέναντι στα δικαιώματα της LGBT κοινότητας και των γυναικών» ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζεον, δήλωσε στο Sky News ότι οι πληροφορίες για αναβολή του Λόγου της Βασίλισσας «δημιουργούν την πραγματική ερώτηση για το εάν αυτή η πρωθυπουργός μπορεί να συνθέσει μια λειτουργική κυβέρνηση». Και πρόσθεσε: «Δημιουργούνται ανησυχίες και ερωτήματα για το τι «μαγειρεύεται» πίσω από κλειστές πόρτες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024