Πολύ δύσκολες ήταν οι επόμενες ώρες του 5ου τελικού των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ για τους παίκτες του Ολυμπιακού, με κυρίως τους Ελληνες να δείχνουν συντετριμμένοι. Κανείς δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφφους, ενώ για αρκετή ώρα ήταν μέσα στα αποδυτήρια ακούγοντας αυτά που είχε και ήθελε να τους πει ο αρχηγός τους, Βασίλης Σπανούλης.

Τι ειπώθηκε ανάμεσα τους θα γίνει γνωστό μέσα στις επόμενες ημέρες. Προς το παρόν κανείς δεν έχει όρεξη για κουβέντες στον Ολυμπιακό. Όπως κανείς του δεν εμφανίστηκε και στη συνέντευξη Τύπου, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να κάθεται μόνος στο πάνελ.

Στις 19 Μαϊου, ο Ολυμπιακός απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης του δυσθεώρητου μπάτζετ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον ημιτελικό της Euroleague στην Κωνσταντινούπολη. Στις 21 Μαΐου έπαιξε στον τελικό της Euroleague, μέσα στην έδρα της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης Φενερμπαχτσέ.

Στις 11 Ιουνίου, κάποιοι (και ήταν πολλοί) εξαγριωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού τα ξεχνούσαν όλα και έσπαγαν τα αυτοκίνητα του μάνατζερ και υπεύθυνου επικοινωνίας της ΚΑΕ, Χρήστου Μπαφέ και του φυσιοθεραπευτή Μάριου Τσαγγαρά.

Χαρακτηριστικά της κακής εντύπωσης που προκάλεσαν οι αντιδράσεις είναι και τα όσα είπε ο Έρικ Γκριν: «Δεν ξέρω αν θα μείνω μετά από όσα βίωσα απόψε εδώ. Φοβήθηκα. Δεν τα έχω ξαναδεί στη ζωή μου και στην καριέρα μου».

O Ολυμπιακός των 6 φάιναλ φορ Euroleague τα τελευταία 9 χρόνια και πρωταθλητής Ελλάδας 2016 και 2015 ήταν εξουθενωμένος, στον 4ο και 5ο τελικό και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ένα τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα, να γράψει ιστορία, αφού θα ήταν η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού που το πετυχαίνει, από τη σεζόν 1996-97 (5 διαδοχικά).

Την ώρα της κρίσης, ίσως να πρέπει να κοιτάξει τον «αιώνιο» αντίπαλο και να μάθει από αυτόν. Να θυμηθεί το 3-0 της Φενερμπαχτσέ επί των «πρασίνων» στα φετινά πλέι οφ της Euroleague, την επιστροφή της αποστολής του ΠΑΟ με πούλμαν από την Κωνσταντινούπολη, αλλά κυρίως τον τρόπο που τη διαχειρίστηκε για να φτάσει στην κατάκτηση του 36ου πρωταθλήματος Ελλάδας στην ιστορία του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ