Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα κυβέρνηση με άρωμα... παλιάς στη Βρετανία

Νέα κυβέρνηση με άρωμα… παλιάς στη Βρετανία

Σε ανασχηματισμό κυβέρνησης προχώρησε την Κυριακή η Τερέζα Μέι, με πολιτικούς αναλυτές να σημειώνουν ότι δεν άλλαξαν και πολλά. Ορισμένοι εκτιμούν ότι ίσως η πρωθυπουργός της Βρετανίας να μην έχει τη δύναμη -μετά το κακό για αυτήν εκλογικό αποτέλεσμα- να προχωρήσει σε εκτεταμένες αλλαγές.

Σε ανασχηματισμό κυβέρνησης προχώρησε την Κυριακή η Τερέζα Μέι, με πολιτικούς αναλυτές να σημειώνουν ότι δεν άλλαξαν και πολλά.

Ορισμένοι εκτιμούν ότι ίσως η πρωθυπουργός της Βρετανίας να μην έχει τη δύναμη -μετά το κακό για αυτήν εκλογικό αποτέλεσμα- να προχωρήσει σε εκτεταμένες αλλαγές.

Στη θέση τους παραμένουν τα περισσότερα υπουργικά στελέχη, ανάμεσά τους ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο αρμόδιος για το Brexit υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, ο υπουργός Άμυνας Σερ Μάικλ Φάλον, ο υπουργός Επιχειρήσεων Κρεγκ Κλαρκ, η υπουργός Παιδείας Τζαστίν Γκρίνινγκ, ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ κ.ά.

Η βασική αλλαγή είναι ο διορισμός του πρώην υπουργού Εργασίας Ντέμιαν Γκριν στη θέση του πρώτου υπουργού -με καθήκοντα αντιπροέδρου. Σημειώνεται ότι ο Γκριν είναι στενός σύμμαχος της Μέι και ένθερμος υποστηρικτής της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Επίσης, ο Ντέιβιντ Γκάουκε διορίστηκε στη θέση του υπουργού Εργασίας και Συντάξεων και ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πάντως, η γκρίνια δεν λείπει από το στρατόπεδο των Συντηρητικών για την συμμαχία της Μέι με το ευρωσκεπτικιστικό και συντηρητικό DUP. Οι Τόρις δεν κατάφεραν να επιτύχουν την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και σχηματίζουν κυβέρνηση μειοψηφίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024