Σε ανασχηματισμό κυβέρνησης προχώρησε την Κυριακή η Τερέζα Μέι, με πολιτικούς αναλυτές να σημειώνουν ότι δεν άλλαξαν και πολλά.

Ορισμένοι εκτιμούν ότι ίσως η πρωθυπουργός της Βρετανίας να μην έχει τη δύναμη -μετά το κακό για αυτήν εκλογικό αποτέλεσμα- να προχωρήσει σε εκτεταμένες αλλαγές.

Στη θέση τους παραμένουν τα περισσότερα υπουργικά στελέχη, ανάμεσά τους ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο αρμόδιος για το Brexit υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, ο υπουργός Άμυνας Σερ Μάικλ Φάλον, ο υπουργός Επιχειρήσεων Κρεγκ Κλαρκ, η υπουργός Παιδείας Τζαστίν Γκρίνινγκ, ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ κ.ά.

Η βασική αλλαγή είναι ο διορισμός του πρώην υπουργού Εργασίας Ντέμιαν Γκριν στη θέση του πρώτου υπουργού -με καθήκοντα αντιπροέδρου. Σημειώνεται ότι ο Γκριν είναι στενός σύμμαχος της Μέι και ένθερμος υποστηρικτής της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Επίσης, ο Ντέιβιντ Γκάουκε διορίστηκε στη θέση του υπουργού Εργασίας και Συντάξεων και ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πάντως, η γκρίνια δεν λείπει από το στρατόπεδο των Συντηρητικών για την συμμαχία της Μέι με το ευρωσκεπτικιστικό και συντηρητικό DUP. Οι Τόρις δεν κατάφεραν να επιτύχουν την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και σχηματίζουν κυβέρνηση μειοψηφίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ