Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαζικό, πολύχρωμο και... υπουργικό το Athens Pride 2017

Μαζικό, πολύχρωμο και… υπουργικό το Athens Pride 2017

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Αθηναίων και όχι μόνο στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας του 2017, με κεντρικό σύνθημα-μήνυμα «Είναι θέμα παιδείας», που για πρώτη φορά έγινε στην πλατεία Συντάγματος και σε αυτό συμμετείχαν και υπουργοί της κυβέρνησης. Φωτορεπορτάζ.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Αθηναίων και όχι μόνο στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας του 2017, με κεντρικό σύνθημα-μήνυμα «Είναι θέμα παιδείας», που για πρώτη φορά έγινε στην πλατεία Συντάγματος.

Ήδη από νωρίς το μεσημέρι είχαν στηθεί στην πλατεία η σκηνή (για τη συναυλία που έγινε το βράδυ) και τα περίπτερα οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων και εθελοντικών οργανώσεων, όπως το ΣΕΚ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, η Φιλελεύθερη Συμμαχία.

Στην πλατεία Συντάγματος ήταν και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν τρεις αντιδήμαρχοι της Αθήνας, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη που απουσίαζε στο εξωτερικό, εκπρόσωποι πρεσβειών και εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία.

Στην πορεία που ακολούθησε και ήταν μαζική (από την πλατεία Συντάγματος, προς Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου, Σταδίου και πάλι Σύνταγμα) ήταν παρόντες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ένταση επικράτησε, όταν ομάδα συμμετεχόντων προσέγγισε αστυνομικούς της «Δράσης Αστυνομικών Ενάντια στο Ρατσισμό» και τους ζήτησε να αποχωρήσουν.

Εκείνη τη στιγμή από το σημείο περνούσε και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο συμμετείχε ο Ευκλείδης Τσακλώτος, με αποτέλεσμα να μπει και αυτό στο στόχαστρο αποδοκιμασιών.

»» Η οργανωτική Επιτροπή καταδίκασε το επεισόδιο

Παρούσα και η Ελένη Λουκά με την εικόνα της Παναγίας να φωνάζει τα δικά της συνθήματα κατά του Pride. Βρήκε ωστόσο αγάπη και κατανόηση από τον κόσμο που έσπευσε να φωτογραφηθεί μαζί της.

Ακολούθησε συναυλία στην πλατεία Συντάγματος την οποία παρουσίασε η γνωστή ηθοποιός Σοφία Μουτίδου. Η ίδια είχε ανεβάσει το δικό της μήνυμα στο κανάλι της στο Υoutube:

Yπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 14 Ιουνίου ξεκινά το 6ο Pride της Θεσσαλονίκης με κεντρικό σύνθημα «’Ελα όπως είσαι». Θα κορυφωθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024