Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψηφιακή πλατφόρμα σύμμαχος των γονιών για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών

Ψηφιακή πλατφόρμα σύμμαχος των γονιών για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών

Σε πολύτιμο σύμμαχο των γονιών για την υγιή ανάπτυξη των βρεφών και των νηπίων φιλοδοξεί να αναδειχθεί η ψηφιακή πλατφόρμα ChildrenCare.gr, που δημιουργήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη κορυφαίων Ελλήνων και ξένων γιατρών.

Σε πολύτιμο σύμμαχο των γονιών για την υγιή ανάπτυξη των βρεφών και των νηπίων φιλοδοξεί να αναδειχθεί η ψηφιακή πλατφόρμα ChildrenCare.gr, που δημιουργήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη κορυφαίων Ελλήνων και ξένων γιατρών.

Με τεκμηριωμένα άρθρα, συνεντεύξεις, έρευνες προσωπικές ιστορίες και γραφήματα το ChildrenCare.gr, ενημερώνει γονείς, γιατρούς και εκπαιδευτικούς για τη σημασία των εμβολιασμών, την πρόληψη λοιμώξεων και τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Παράλληλα, διαθέτει μια ιδιαίτερη συλλογική οντότητα με έμφαση στην ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας υποστήριξης, στην οποία οι χρήστες μοιράζονται κοινά βιώματα, απορίες, προσωπικές ιστορίες, καθώς και τις αγωνίες τους.

Επιστημονικός υπεύθυνος για την πλατφόρμα είναι ο παιδίατρος Κωνσταντίνος Ι.Νταλούκας, πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, που μαζί με ένα ευρύ δίκτυο γιατρών ευελπιστούν να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη κοινότητα της Ελλάδας που έχει ως απώτερο σκοπό την πρωτογενή πρόληψη ιδιαίτερα στα βρέφη και τα παιδιά.

Η πρόληψη για να είναι αποτελεσματική, είναι σημαντικό να ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου γιατί τότε δημιουργούνται οι βάσεις για την ανάπτυξη μιας υγιούς προσωπικότητας. H φιλοσοφία της πρόληψης βασίζεται στη θεώρηση ότι μπορούμε να παρέμβουμε πριν εκδηλωθεί το πρόβλημα της εξάρτησης με την αποδυνάμωση τωνπαραγόντων κινδύνου, ενισχύοντας τους προστατευτικούς παράγοντες.

Μία σημαντικότατη πτυχή της πρόληψης της υγείας των παιδιών είναι τα εμβόλια, ο μεγάλος σύμμαχος της ανθρωπότητας στον αγώνα κατά των λοιμωδών νοσημάτων, καθώς σώζουν περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια ζωές, παγκοσμίως, κάθε χρόνο και προφυλάσσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους από νόσο ή ισόβια αναπηρία. Οι επιτυχημένες στρατηγικές εμβολιασμού στα παιδιά έχουν οδηγήσει σε αξιοσημείωτη μείωση της εμφάνισης πολλών νοσημάτων και των θανάτων.

Με τη χρήση του διαδικτύου και νέων τεχνολογιών επικοινωνίας, τα μέλη του ChildrenCare.gr, έχουν συνεχή πρόσβαση σε εκτενείς και αξιόπιστες πληροφορίες για κάθε είδος νόσου των βρεφών και των νηπίων καθώς και στις νέες επιστημονικές εξελίξεις από έγκυρες πηγές.

Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν με την επιστημονική ομαδα της πλατφόρμας μέσω του e-mail childrencaregr@gmail.com καθώς και μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης:
– Facebook: @childrencaregr
– Twitter: @Childrencaregr
– Instagram: @childrencaregr
– YouTube: childrencaregr

«Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, αφουγκραζόμενη την αγωνία των γονιών για υπεύθυνη ενημέρωση, σε θέματα που άπτονται της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας των παιδιών τους, δημιούργησε την ψηφιακή πλατφόρμα υγείας Childrencare.gr. Όραμά μας είναι να μπορέσουμε με τη βοήθεια όλων όσοι θα μας πιστέψουν και θα έρθουν κοντά μας, να ενημερώσουμε τους γονείς για όλα αυτά που θα τους βοηθήσουν να διαφυλάξουν την υγεία των παιδιών τους», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Νταλούκας.​

health.in.gr

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024