Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, είχε ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη της θέσης του.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις εξελίξεις στην περιοχή, την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και την προώθηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, στα οποία αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τις πάγιες ελληνικές θέσεις ως προς το ζήτημα της ονομασίας. Παράλληλα,συζητήθηκαν η ευρωπαϊκή και η ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ.
Ο 42χρονος οικονομολόγος, πολιτικός αντίπαλος του Νίκολα Γκρούεφσκι εξασφάλισε την υποστήριξη των βουλευτών του κόμματός του και των δύο κυριότερων παρατάξεων που εκπροσωπούν την αλβανική κοινότητα της χώρας.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων