Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έντονη κριτική δέχεται η βρετανική αστυνομία

Έντονη κριτική δέχεται η βρετανική αστυνομία

Η Σκότλαντ Γιάρντ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα δύο εκ των τριών δραστών της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. Η αστυνομία δέχεται έντονη κριτική αφού ο ένας από τους δράστες ήταν γνωστός στις αρχές.

Αποδέκτης έντονων πυρών και επικρίσεων είναι η Μητροπολιτική Αστυνομία εξ αιτίας του ενός εκ των τριών δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης. Ο Κουράμ Μπατ, Πακιστανός που έλαβε βρετανική υπηκοότητα, ήταν γνωστός στις διωκτικές αρχές από χρόνια. Μέλος της απαγορευμένης εξτρεμιστικής οργάνωσης Αλ Μουχατζιρούμ, ο 27χρονος τζιχαντιστής ριζοσπαστικοποιήθηκε από μικρός από τους ισλαμιστές ιμάμιδες Ομάρ Μπάκρι και Άτζεμ Τσουντάρι πριν την απέλαση του πρώτου στο Λίβανο και την φυλάκιση του δεύτερου.

Το 2015, σε ντοκιμαντέρ του Καναλιού 4 με τίτλο «Ο τζιχαντιστής της διπλανής πόρτας», o Κουράμ Μπάτ εμφανιζόταν σε διαδήλωση ισλαμιστών στο Regent Park να ανεμίζει την μαύρη σημαία του ISIS και να φωνάζει «Σύντομα αυτή θα κυματίζει στο Westminster». Παρόλα αυτά κανείς δεν τον ενόχλησε.

Λάθη του παρελθόντος

Η οργάνωση Αλ Μουτζαχιρούμ, είναι προϊόν της ολέθριας, όπως απεδείχθη, επιλογής των κυβερνήσεων Μέιτζορ και Μπλερ στη δεκαετία του ‘90, να έλθουν σε κάποιου τύπου άτυπη συμφωνία με τα ριζοσπαστικά μουσουλμανικά στοιχεία. Με βάση αυτή, επετράπη η λειτουργία τζιχαντιστικών οργανώσεων, υπό τον όρο ότι δεν θα δρούσαν σε βρετανικό έδαφος. Μια συμφωνία που κρατήθηκε έως τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005. Μετά από αυτό το τραγικό γεγονός που κόστισε την ζωή σε 52 ανθρώπους και τον βαρύ τραυματισμό δεκάδων άλλων, η κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ, έθεσε τις οργανώσεις εκτός νόμου. Όμως το κακό είχε γίνει. Εκκόλαψαν το αυγό του φιδιού και τώρα πληρώνουν, οι πάντες, το τίμημα.

Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο




Deutsche Welle

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024