
Οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Βαρθολομαίου
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας. Υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι είναι αναγκαίο να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας.
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του προς αυτό, ενώ εξήρε τον ιστορικό ρόλο του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι είναι αναγκαίο να διατηρηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας Ευρώπης και Τουρκίας. Επίσης, εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια, την Ουκρανία και την περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ υπογραμμίστηκε το κοινό ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις πρόσφατες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας, δίδοντας έμφαση στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους.
Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Ρόμπερτ Πάτινσον γίνεται ο παρουσιαστής του ριάλιτι «To Catch a Predator»
- Ο Φονσέκα απέκλεισε τον Τζόκοβιτς με επική ανατροπή (3-2)
- Κόρινθος: Έκρηξη σε εργοστάσιο και διαρροή αμμωνίας με τρεις τραυματίες
- Το δύσκολο καλοκαίρι του καταναλωτή – Ο πληθωρισμός μόνο προς τα πάνω μπορεί να κινηθεί
- Ιπτάμενος Καραλής: Πρώτος στη Λεμεσό με άλμα έξι μέτρων
- Unicef: Το σχέδιο του Ισραήλ να επεκτείνει τον έλεγχό του στη Γάζα θα επιδεινώσει την κατάσταση των παιδιών
