Απέναντι στην κορυφαία ομάδα του γκρουπ της Βαρκελώνης, τη διοργανώτρια Ισπανία, η Εθνική Ελλάδος φύλαγε την καλύτερή της εμφάνιση. Μπορεί η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη να γνώρισε και πάλι την ήττα με 3-1, όμως με εξαίρεση ίσως το πρώτο σετ του αγώνα κόντραρε στα ίσια τον ισχυρό της αντίπαλο και έχασε το ματς στις λεπτομέρειες. Με αυτό το ματς, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του τουρνουά στη Βαρκελώνη και πλέον από την επόμενη Παρασκευή θα ξεκινήσει τα παιχνίδια της στην Εσθονία με πρώτο αντίπαλο τη Βενεζουέλα.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.