Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χιμένεθ για όλα και για το μέλλον Αραούχο... από Αύγουστο

Χιμένεθ για όλα και για το μέλλον Αραούχο… από Αύγουστο

Εμφανώς ανακουφισμένος από την τελική έκβαση των play off, ο Μανόλο Χιμένεθ έμεινε πάνω από δύο ώρες στο στούντιο του Sport FM. Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης, που έμοιαζε με εξομολόγηση για όλα όσα συνέβησαν στους 4 μήνες παρουσίας του στον πάγκο της ΑΕΚ. Ανάμεσα σε όσα είπε, ξεχωρίζει η αποκάλυψη ότι η απόφαση επιστροφής του Αραούχο θα παρθεί τον Αύγουστο από τη Λας Πάλμας κι αυτό σημαίνει ότι η Ενωση αναζητά σέντερ φορ ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών της. Επίσης, μέσα από τα λόγια του, οριστικοποιείται η αποχώρηση του Πατίτο Ροντρίγκες και του Ρόναλντ Βάργκας.

Εμφανώς ανακουφισμένος από την τελική έκβαση των play off, ο Μανόλο Χιμένεθ έμεινε πάνω από δύο ώρες στο στούντιο του ραδιοφωνικού Sport FM. Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης, που έμοιαζε με εξομολόγηση για όλα όσα συνέβησαν στους 4 μήνες παρουσίας του στον πάγκο της ΑΕΚ.

Ανάμεσα σε όσα είπε, ξεχωρίζει η αποκάλυψη ότι η απόφαση επιστροφής του Αραούχο θα παρθεί τον Αύγουστο από τη Λας Πάλμας κι αυτό σημαίνει ότι η Ενωση αναζητά σέντερ φορ εν όψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών της. Επίσης, μέσα από τα λόγια του, οριστικοποιείται η αποχώρηση του Πατίτο Ροντρίγκες και του Ρόναλντ Βάργκας.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα:

– Για τις αλλαγές που έκανε: «Είπα στους παίκτες ότι έχουμε δύο επιλογές. Είτε να παίξουμε με χαρά και καλή διάθεση ή να είμαστε απογοητευμένοι και όλοι να μας κριτικάρουν. Ή θα παίζαμε για τη νίκη και την επιτυχία ή να πορευτούμε χωρίς διάθεση. Αυτοί ήταν οι δύο δρόμοι. Τους είπα να διαλέξουν και επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο των επιτυχιών».

– Για την επέκταση της συνεργασίας: «Έχουν ένα μίτινγκ οι δικηγόροι μας. Πιστεύω ότι όταν δίνει το χέρι του ο ιδιοκτήτης της ομάδας το εννοεί όπως και εγώ. Έχουμε δώσει τα χέρια και υπάρχει συμφωνία μεταξύ μας. Έχουμε να λύσουμε δύο μικρά πραγματάκια, αλλά μικρή σημασία έχουν. Και εγώ και ο κ. Μελισσανίδης θέλουμε να συμφωνήσουμε και αυτό έχει σημασία».

– Για την αναγνώριση από τον κόσμο της ΑΕΚ:
«Η αλήθεια είναι ότι σε όλο τον κόσμο αρέσει να αναγνωρίζεται η δουλειά του. Γεμίζει η καρδιά μου με τα καλά σχόλια των οπαδών της ΑΕΚ και παίρνω δύναμη για να γίνω καλύτερος. Βλέποντας αυτή την αναγνώριση, απαιτώ περισσότερα από τον εαυτό μου. Οι απαιτήσεις προς τον εαυτό μου είναι περισσότερες. Θα δουλέψουμε σκληρά ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα και δεσμεύομαι για αυτό όσο είμαι στην ΑΕΚ».

– Για τον Αραούχο:
«Είχε πέντε μήνες, αρκετά δύσκολους μήνες. Κυρίως για τον ίδιο. Έκανε δύο λάθη τα οποία πλήρωσε στην Ισπανία. Όταν μίλησα μαζί του, του είπα ότι θα τον εμπιστευτώ, αλλά ότι δεν του επιτρέπω να κάνει άλλα λάθη. Η ΑΕΚ είναι ομάδα της καρδιάς, θα ανοίξει την καρδιά της να σε βάλει μέσα και να σου δείξει πόσο σημαντικός είσαι.

Ανήκει στη Λας Πάλμας και εκεί τον υπολογίζουν. Μετά από όλα αυτά που έδειξε στην ΑΕΚ, ο προπονητής της Λας Πάλμας θέλει να τον δει στην προετοιμασία και η όποια απόφαση θα παρθεί μετά την προετοιμασία και φυσικά θα υπάρχουν και άλλες ομάδες στην Ισπανία που τον θέλουν. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ πρέπει να συνεχίσει και αν όλα πάνε καλά, αντί για έναν επιθετικό θα έχουμε δύο καλούς επιθετικούς. Αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε.

Ο ίδιος θέλει να μείνει, αλλά ξέρει ότι πρέπει να γυρίσει γιατί τον θέλει η ομάδα του η Λας Πάλμας. Θα ήταν χαρούμενος αν επέστρεφε, αν δεν τον ήθελε η ομάδα. Αν υπάρξει πιθανότητα να επιστρέψει θα υπάρξει τον Αύγουστο. Περίπου στα μέσα Αυγούστου. Είμαι πεπεισμένος ότι η ΑΕΚ ψάχνει έναν σημαντικό επιθετικό αυτή τη στιγμή. Για μένα δεν θα υπάρχει πρόβλημα αν ο πρόεδρος καταφέρει και φέρει τον Αραούχο».

– Για τον Βάργκας: «Από τον Ιανουάριο είχε το ένα του πόδι στην ΑΕΚ και το άλλο εκτός. Όταν κάποιος και ειδικά μεγάλος παίκτης, δεν είναι συγκεντρωμένος, είναι δύσκολο για τον προπονητή. Ήθελε τον Γενάρη να φύγει γιατί τελείωνε το συμβόλαιο του. Μίλησα μαζί του και δεν έδειξε ενδιαφέρον, αλλά η ΑΕΚ έπρεπε να συνεχίσει. Η ΑΕΚ του έκανε πρόταση την οποία δεν την δέχθηκε ο παίκτης. Από τον Ιανουάριο και μετά, σκεφτόταν περισσότερο ότι τελείωνε το συμβόλαιο του και όχι να βοηθήσει την ομάδα. Θέλω να πω ότι δεν το θεωρώ κακή συμπεριφορά από μέρος του παίκτη. Πίστευε ότι δεν θα συνεχίσει μετά τη λήξη του συμβολαίου του και έδειχνε ότι δεν ήθελε να παίξει. Αυτό ήταν δύσκολο για τον προπονητή».

– Για τον Πατίτο Ροντρίγκες: «Του έγινε από την ΑΕΚ μια πρόταση που δεν δέχθηκε. Ούτε ο Βάργκας, ούτε ο Πατίτο δεν δέχθηκαν τη μείωση. Βάζεις μια τιμή, αν δεν πάρεις αυτά που ζητάς, μπορείς να φύγεις. Αυτό είναι θεμιτό. Όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Από την άλλη και οι δύο είναι κατπληκτικά παιδιά και επαγγελματίες. Αλλά αυτοί που είναι τοπ σαν επαγγελματίες είναι ο Πέγχαρτ, ο Κολοβέτσιος και ο Ντίντακ. Και αυτών το συμβόλαιο τελείωνε, αλλά ποτέ δεν έδειξαν ότι δεν θέλουν να συνεχίσουν. Μου έδειχνα συνέχεια ότι θέλουν να συνεχίσουν».

Για τον Αλμέιδα: «Ο Ούγκο έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο, είναι ιδιοκτησία της ομάδας και πρέπει να τον φροντίσουμε. Είναι προφανές ότι δεν είναι σε φόρμα, επίσης είναι προφανές ότι όταν τραυματίζεται δεν μπορεί να επανέλθει γρήγορα, οπότε ο μόνος τρόπος να ξέρουμε αν μπορεί να μας βοηθήσει στο μέλλον είναι να τον δούμε, για το αν μπορεί να μας βοηθήσει. Εννοώ, ότι ήθελα να τον αξιολογήσω στα play off. Μετά το ματς με τον Πανιώνιο, είχα με τον Αλμέιδα μια συνομιλία.

Έχει ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα, είναι 32. Του είπα ότι θα πρέπει να έρθει στην προετοιμασία με όρεξη και με διάθεση όμοια με αυτή που είχε όταν ξεκίνησε το ποδόσφαιρο. Μου είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να γίνει αυτό. Δεν είναι μόνο από την πλευρά της ΑΕΚ αυτό, αλλά και από τη δική του. Πρέπει όποιος είναι στην ΑΕΚ να έχει όρεξη και να είναι πεινασμένος. Αυτό πρέπει να μου το δείξει τόσο ο Γαλανόπουλος, όσο και ο Αλμέιδα».

– Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές στο ποδόσφαιρο γινόμαστε εγωιστές και κοιτάμε το συμφέρον μας. Το μόνο που με πονάει από τον τελικό είναι ότι παίξαμε άσχημα. Αλλά με θυμώνει το να το πάρει μια ομάδα που δεν έπαιξε καλύτερα από εμάς. Και οι δύο παίξαμε άσχημα. Αλλά στο ποδόσφαιρο, ένα λάθος, ο ανθρώπινος παράγοντας μπορεί αν επηρεάσει και να χάσεις έναν τελικό. Αν εγώ πάρω ένα τίτλο από ένα λάθος, δεν ξέρω τι θα έκανα, αλλά σίγουρα δεν θα χοροπηδούσα, ούτε θα πανηγύριζα.

Δεν θα το γιόρταζα. Θέλω να πω αυτή τη στιγμή συγνώμη από τους διαιτητές του τελικού, γιατί ξέφυγα λίγο από τα όρια. Πάντα προσπαθούσα να το κάνω κόσμια, αλλά θα ήθελα ακόμα και έτσι να ζητήσω συγνώμη. Πάντα λέω ότι το να είσαι διαιτητής είναι δύσκολο επάγγελμα. Θέλω να τονίσω, ότι δεν το έχω ξεχάσει, αλλά έχω βάλει στην άκρη όσα έγιναν στον τελικό. Δεν λέω ότι ο ΠΑΟΚ δεν το άξιζε, αλλά το άξιζε όσο εμείς, όσο και ο Παναθηναϊκός».

– Για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: «Είναι μια πραγματικότητα το να μπορούμε να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν θα είναι εύκολα να περάσουμε τα προκριματικά. Αλλά αυτό που πρέπει να σκέφτεται ο κόσμος, είναι ότι η ΑΕΚ μπορεί να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το καταφέραμε μετά από μια σκληρή μάχη στα play off. Δεν είναι απίθανο να μπούμε στους ομίλους και θα το παλέψουμε. Θα μπορούσαμε να παίξουμε με τη Σεβίλη στα play offs του Τσάμπιονς Λιγκ. Μακάρι να μην παίξουμε αντίπαλοι με τη Σεβίλη. Θα ήθελα και οι δύο ομάδες να τα καταφέρουν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024