
Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Σρι Λάνκα
Τουλάχιστον 151 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες που έπληξαν την Σρι Λάνκα, εξαιτίας των μουσώνων. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 111 άνθρωποι αγνοούνται, 95 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Οι πλημμύρες -οι χειρότερες στη χώρα από το 2003- επηρέασαν τη ζωή 442.000 ανθρώπων.
Τουλάχιστον 151 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες που έπληξαν την Σρι Λάνκα, εξαιτίας των μουσώνων.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 111 άνθρωποι αγνοούνται, 95 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Οι πλημμύρες -οι χειρότερες στη χώρα από το 2003- επηρέασαν τη ζωή 442.000 ανθρώπων.
Η κυβέρνηση της χώρας, δρομολογεί την χορήγηση οικονομικής βοήθειας στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες.
Τα Ηνωμένα Έθνη παρέχουν στήριξη, απαντώντας σε έκκληση της κυβέρνησης, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα στείλει ιατρικές ομάδες στις πληγείσες περιοχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτοκίνητο έπεσε στην παρέλαση του Pride του Βερολίνου – Τουλάχιστον ένας νεκρός και «αρκετοί τραυματίες»
- Το Ιράν δημοσίευσε τις λίστες των ζημιών που έχει προκαλέσει στον αμερικανικό στρατό στη Μέση Ανατολή
- Συγκλονίζει ο οδηγός μηχανής που καταπλακώθηκε από τη σκαλωσιά στον Πειραιά – «Άρχισα να φωνάζω βοήθεια»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 26 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Καστοριά: Επιχείρηση διάσωσης 78χρονου που είχε πέσει σε γκρεμό



