«Τειρεσίας» για τους κακοπληρωτές της κινητής τηλεφωνίας
Μαύρη λίστα με κακοπληρωτές κινητής τηλεφωνίας δημιουργείται με την
άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.Τα μέλη της
Αρχής ομόφωνα έδωσαν την άδεια σε εταιρεία για την δημιουργία «μαύρης
λίστας» δεδομένων αφερέγγυων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας (τύπου
ΤΕΙΡΕΣΙΑ).
Μαύρη λίστα με κακοπληρωτές κινητής τηλεφωνίας δημιουργείται με την άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.Τα μέλη της Αρχής ομόφωνα έδωσαν την άδεια σε εταιρεία για την δημιουργία «μαύρης λίστας» δεδομένων αφερέγγυων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας (τύπου ΤΕΙΡΕΣΙΑ).
Σκοπός της επεξεργασίας του Συστήματος Ανταλλαγής Πληροφόρησης, σύμφωνα με την Αρχή, (απόφαση 28/2017) είναι η εκτίμηση του πιστωτικού κινδύνου που συνεπάγεται η σύναψη σύμβασης με συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, με στόχο την εξυγίανση συναλλαγών – αποφυγή περαιτέρω ζημίας. Ο σκοπός αυτός είναι σαφής, θεμιτός και νόμιμος, όπως έχει ήδη κριθεί και με παλαιότερη τη γνωμοδότηση της Αρχής (1/2015).
Πάντως, σε καμία περίπτωση, υπογραμμίζει η Αρχή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Σύστημα Ανταλλαγής Πληροφόρησης προκειμένου να αποκλειστεί εντελώς ο καταναλωτής από τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες (που είναι ιδιαιτέρως σημαντικές για την καθημερινή του ζωή).
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).