Την ουσιαστική συμπαράσταση τους στο θέμα του χρέους ζητά με επιστολή της προς τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές ηγέτες η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζητά από τους ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης, ενόψει και της συνεδρίασης Eurogroup στις 15 Ιουνίου, να αναλάβουν πρωτοβουλία για προσωπικές επαφές με όλους όσους μπορούν να επηρεάσουν τη λύση, επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Ζητά επίσης άμεση συζήτηση για το χρέος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να ζητηθεί από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αποστείλει επιστολή, εκφράζοντας και τις απόψεις του Σώματος, προς όλους τους αρμοδίους παράγοντες για τη σύντομη λήψη της σχετικής απόφασης.

«Μετά από επτά χρόνια μνημονίων είναι ανάγκη ο Ελληνικός λαός να δει ότι οι θυσίες του έχουν αντίκρισμα» επισημαίνει η κυρία Γεννηματά και προσθέτει: «Είναι πολύ σημαντικό οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές που στάθηκαν πλάι μας σε όλες τις κρίσιμες ώρες, εκφράζοντας την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς το δοκιμαζόμενο λαό μας, να δώσουν μια ακόμη μάχη, κρίσιμη για την οριστική δικαίωση της όλης προσπάθειας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ