
Eργαζόμενοι-συνταξιούχοι δύο ταχυτήτων
Συνταξιούχους εργαζόμενους δύο ταχυτήτων -ανάλογα με το πότε ξεκίνησε η απασχόλησή τους- δημιούργησε ο πρόσφατος νόμος Κατρούγκαλου. Η τάση μάλιστα είναι να αυξάνονται οι συνταξιούχοι εργαζόμενοι, λόγω κρίσης και μειώσεων στις συντάξεις.
Συνταξιούχους εργαζόμενους δύο ταχυτήτων -ανάλογα με το πότε ξεκίνησε η απασχόλησή τους- δημιούργησε ο πρόσφατος νόμος Κατρούγκαλου. Η τάση μάλιστα είναι να αυξάνονται οι συνταξιούχοι εργαζόμενοι, λόγω κρίσης και μειώσεων στις συντάξεις.
Όπως υπενθυμίζουν Τα Νέα, ο νόμος Κατρούγκαλου, σε περίπτωση που οι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν δραστηριότητα ή ιδιότητα υποχρεωτικώς υπακτέα στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ, προβλέπει ότι οι ακαθάριστες συντάξεις μειώνονται σε ποσοστό 60%.
Εάν πρόκειται για εργασία σε φορέα της Γενικής Κυβέρνησης, η καταβολή σύνταξης αναστέλλεται για όσο καιρό διαρκεί η παροχή της εργασίας τους.
Εφόσον πρόκειται για συνταξιούχους που άρχισαν να απασχολούνται προτού τεθεί σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου (2016), τότε ισχύει το παλαιό καθεστώς: για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος αναστέλλεται η καταβολή σύνταξης.
Μετά το 55ο έτος, το ποσό της ακαθάριστης σύνταξης που υπερβαίνει τα 970 ευρώ, καταβάλλεται μειωμένο κατά 70%.
* Αναλυτικά στα Νέα της Τετάρτης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πορτογαλία – Κροατία 2-1: Πρόκριση με ανατροπή και… αναβολή στο Last Dance του Ρονάλντο!
- Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Πακιστάν να αμύνεται έναντι «τρομοκρατικών επιθέσεων»
- Γκίλφοϊλ: Η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία
- Η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο αποτελεί «κόκκινη γραμμή» λέει ο ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους
- ΗΠΑ – Τουρκία: Πρωτοβουλία στο Κογκρέσο για να μπλοκαριστεί η πώληση κινητήρων για τα τουρκικά μαχητικά KAAN
- ΗΠΑ: Μέρος της σκηνής κατέρρευσε κατά την διάρκεια προβών για την γιορτή της 4ης Ιουλίου [βίντεο]

